Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde mücadele eden Mersin Hantaş Sportif, ikinci yarının hazırlıklarını sürdürüyor. Sportif Direktör Osman Özoğlu, "Oyuncularımızın hepsi burada. Bir gün tek, bir gün çift idman yaparak ikinci yarıya en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Tabi bulunduğumuz konum itibariyle öncelikli hedefimiz ligde kalmak ve daha sonra Play-Off’u zorlamak" dedi.
Sezon öncesi yaşadığı maddi sıkıntılar yüzünden kazandığı Türkiye Kupası’nı bile satmaya kadar giden Mersin Hantaş Sportif, maddi sıkıntılarını çözdükten sonra bir toparlanma sürecine girdi. İlk yarıda oynadığı 13 maçtan 3 galibiyet, 1 beraberlik, 9’da mağlubiyet alan Mersin Hantaş Sportif, topladığı 7 puanla devreyi 13. sırada tamamladı. Devre arası çalışmasını Mersin’de sürdüren Güney ekibi, ikinci yarının ilk maçında oynayacakları Milli Piyango maçını kazanıp çıkışa geçmek istiyor.
"LİGE İYİ BAŞLAYAMADIĞIMIZ İÇİN İYİ BİR KONUMDA BİTİREMEDİK"
Devre arası çalışmaları ve Milli Piyango maçıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Hantaş Sportif Direktörü Osman Özoğlu, ilk yarıda istedikleri puanları toplayamadıklarını belirterek, "Lige bildiğiniz gibi maddi sıkıntılarla başladık. Çok zor günler geçirdik. Bir süre alt yapıdaki oyuncularla maçlara çıktık ama yılmadık. Hiçbir maça maddi olanaksızlıklardan dolayı gitmemezlik yapmadık. Çalışmalarımızı sürekli sürdürdük. Sonunda maddi sıkıntılarımızı çözdük ve transferler yaptık. Bir süre toparlanma sürecine girdik ve takım son haftalarda performansını yükseltti. İstediğimiz yerde ilk yarıyı bitirmesek de takımımız artık oturdu. Şu anda 13. sıradayız ve düşme potasındayız. O yüzden çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz ve bir an önce üstlere çıkmak istiyoruz. İnşallah bunu da başaracak gücümüz var" diye konuştu.
"İLK HEDEFİMİZ LİGDE KALMAK"
İkinci yarının ilk maçında oynayacakları Milli Piyango maçıyla ilgili de konuşan Özoğlu, "Milli Piyango şu anda ligde 4. sırada yer alıyor. Ligde Avrupa’yı zorlayan, çok kaliteli bir ekip. O yüzden bizi evimizde zorlu bir maç bekliyor. Ancak ne olursa olsun bizim bu maçı iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Takım tam bir hava yakalamışken ara girdi. Şimdi aynı havayı yakalamamız lazım. Bizim tabi ikinci yarıdaki öncelikli beklentimiz ligde kalmak. Yani ilk hedefimiz ligde üst sıralara çıkıp, bu ligde oynamaya devam etmek istiyoruz. Bu hedefi yakaladıktan sonra artık Play-Off’u zorlayacağız. Çünkü şu anki konumumuz belli. Bizim başka bir hedefimiz olamaz. Biz kendimizi yükseklerde görmüyoruz ama ligin sürpriz ekiplerinden biriyiz. Özellikle Mersin’de kolay kolay maç kaybetmiyoruz. Takımlarda artık bunun farkında. İkinci yarıda aynı özelliğimizi sürdürürken ligde kalacağımızı düşünüyorum. Hatta deplasmanda alacağımız bazı galibiyetlerle Play-Off’a bile kalabiliriz" şeklinde konuştu.