Yeni yıl tatilini fırsat bilen tatilciler, Antalya’nın doğa harikalarından Kurşunlu Şelalesi’ne akın etti. Kış mevsiminden dolayı su seviyesi en yüksek seviyeye ulaşan şelaleyi günde yaklaşık 750 ile 1000 kişinin ziyaret ettiği belirtildi.
Aksu ilçesinde Antalya-Isparta karayolunun 24’üncü kilometresinde bulunan Kurşunlu Şelalesi, yaz mevsiminde yabancı turistlerin ilgi odağı olurken kış aylarında ise yerli turistlerin ziyaretçilerine kaldı. Yaz mevsiminde su seviyesi azalan şelaleyi binlerce kişi ziyaret etti. Doğa Koruma ve Milli Parklar 6’ncı Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olan ve özel bir işletme tarafından işletilen Kurşunlu Şelalesi ise bugünlerde su seviyesindeki yükseklik nedeniyle ziyaretçilerin akınına uğruyor.
ŞELALE ÖNÜNDE HATIRA FOTOĞRAFI
Suların yaz mevsiminde azaldığı bölümlerden, kar ve yağmur sularının katkısıyla sular akmaya başladı. Şelale yılbaşı tatilini fırsat bilen tatilcilerinde uğrak merkezi oldu. Kimi arkadaşları kimi de ailesi ile şelaleye gelirken, su çokluğu nedeniyle kayalardan akan su damlalarına aldırmayan vatandaşlar, şelalenin döküldüğü yerde hatıra fotoğrafı çektirdi.
GEZMEK İÇİN EN GÜZEL ZAMAN
Şelalede fotoğrafçılık yapan Hakan Mucukoğlu şelalenin gezmek için en güzel zamanının kış ayları olduğunu belirterek, "Yazın su biraz daha az oluyor. Ama gezilmeye değer bir yer. Şu an suyun en bol hali. Azalma yok. Yağmur sularından dolayı şelalenin görülmek için en güzel zamanı" dedi.
DOĞA HARİKASI
Antalya’ya tatile gelen Ümit Kürümoğlu ise şelaleyi çok beğendiklerini ifade ederek, "Doğa harikası bir yer. Su çok güzel görünüyor. Görüntüsünün yanında çağlama sesi bile güzel. Çok beğendik" diye konuştu.
SU ÇOK YOĞUN
Manisa’dan tatile gelen Fatih Yardımcı ise 15 yıl önce geldiği şelaleyi bugün çok farklı bulduğunu kaydederek, "O zaman yaz mevsimiydi. Bu kadar su yoktu. Su şu an çok yoğun. Havada çok güzel. Eşim ve oğlumla bu anları fotoğraflıyoruz" şeklinde konuştu.
ZİYARETÇİ AKINI
Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı İşletmecisi Hakkı Çıtırgı, şelalenin kış mevsiminden dolayı suyunun en yüksek zamanı olduğunu belirterek, günde yaklaşık 750 ile 1000 kişinin ziyaret ettiğini kaydetti.