Tokat’ın Turhal İlçesinde okul güvenliği toplantısında eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde alınacak tedbirler masaya yatırıldı.

Turhal Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi toplantı salonunda Kaymakam Dr. Ahmet Süheyl Üçer başkanlığında yapılan toplantıda, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde alınacak tedbirler, kent güvenlik yönetim sistemine entegre edilecek okul kamera sistemlerine ilişkin çalışmaların geldiği aşamalar, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele, öğrencilerin okul servisleriyle güvenli bir şekilde taşınması konuları görüşüldü. Turhal Kaymakamı Dr. Ahmet Süheyl Üçer, eğitimin en öncelikli konuları olduğunu belirterek, “Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan bir yatırımdır. Amacımız çocuklarımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde eğitimlerine devam etmelerini sağlamaktır. Bu düşünceden yola çıkarak öğrencilerimizin huzurlu bir ortamda eğitim görmeleri için okul içinde ve çevrelerinde gereken her türlü tedbiri alacağız. Temel amacımız gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamanın yanında aynı zamanda sağlıklı ve ahlaklı bireyler olarak topluma kazandırmaktır” dedi.

Kaymakam Dr. Ahmet Süheyl Üçer başkanlığında yapılan toplantıya Turhal Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Eyimaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Tahsin Şahin, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Ferit Yılmaz, Şoförle ve Otomobilciler Odası Başkanı Bilal Arslan, ilgili kurumların temsilcileri, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları, taşımalı öğrenci temsilcileri, servis araçları sahipleri ve şoförleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.