Adıyaman’ın Sincik Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Türkü yarışması düzenlendi.
Sincik Çok Programlı Anadolu Lisesi Müzik öğretmeni Tuğçe İpek rehberliğinde oluşturulan müzik grubu öğrencileri, yaklaşık iki aylık çalışmalarının ardından düzenlenen türkü yarışmasında birbirinden güzel türküleri seslendirdi. Programda Anadolu’nun çeşitli yerlerinden derlenen türküleri seslendiren öğrenciler, izleyicilerden de büyük beğeni topladı.
Yarışmada bir konuşma yapan Okul Müdürü Osman Bozan, jüri üyelerini selamlayarak başladığı konuşmasında, "Bu yarışmayı Öğrencilerimizin müziğe duydukları özel ilgiyi, ortaya koyabilecekleri bir etkinlik olarak düşündük. Böylece öğrencilerimizi, ders ve sınav stresinden bir süre uzaklaştırıp, hep birlikte eğlenme fırsatı sunmaya çalıştık. Belki Amatör ama ruhları geniş olan öğrencilerimizin bizlere keyifli anlar yaşatacaklar. Kıyasıya bir mücadele olacak, bende sizler gibi bu anı sabırsızlıkla bekliyorum. Programın düzenlenmesinde ve sunulmasında emeği geçen Başta Müzik Öğretmenimiz Tuğçe İpek ve öğrencilerimize, Çocuk gelişimi öğretmenimiz Nurcan Parlak ve Edebiyat öğretmenimiz Ramazan Yıldız’a teşekkür ederim. Tüm yarışmacılarımıza başarılar diliyorum" dedi.
Sincik Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Dursun Demir, Sincik İmam Hatip Ortaokulu Müzik Öğretmeni Serkan Kondu, Sincik Çok Programlı Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Tuğçe İpek ve Söğütlü Ortaokulu Müdür Yardımcısı Zekiye Şeker’in Jüri’lik yaptığı yarışmada, Elvan Avcı birinci, Sibel Dikmen ikinci ve Yıldız Dikmen üçüncü oldu. Dereceye giren öğrenciler okul idaresi tarafından keman, gitar ve bağlama verilerek ödüllendirildi.