Samsun Büyükşehir Belediyesi'nün dün gerçekleştirdiği toplantıda İlçe Minibüsleri Terminali'ne lokanta ve kafeterya yapılması için ihaleye çıkılması kararı, oy çokluğu ile kabul edildi. Mahkeme sürecinin devam ettiğini hatırlatan CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, kararın kamu zararına neden olacağını söyledi. 

MİLLET BAHÇESİNDE BU YAPILAR YER ALMIYOR

Tekcan, İlçe Minibüsleri Terminali inşaatı için mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı aldığını hatırlatarak, "İlçe Minibüsleri ve Alo 153 Merkezi, Millet Bahçesi kapsamına alındı. Ancak Millet Bahçesi içinde bu ve buna benzer yapılar yer almıyor. Bunun içinde yürütmeyi durdurma kararı açıldı. Bu mahkeme süreci devam ederken İlçe Minibüsleri Terminali için lokanta ve kafeterya ihalesine çıkılması hukuki değildir. Mahkemenin vereceği kararın beklenilmesi gerekir" dedi.

YARGI KARARI BEKLENMELİYDİ

İlçe Minibüsleri Terminali ile ilgili kendilerine 100-200 metrekare alan üzerine bir bina yapılacağının söylendiğini kaydeden Tekcan, şunları dile getirdi.

"Bugün geldiğimiz noktada buraya şehirlerarası bir otobüs terminali gibi yerleşke yapıldı. Bu inşaat parkı katlettiği gibi imar hukukunu da katletmiştir. Yargı kararı beklenmeden yapılan bu ihalede kamu zarar görecektir." 

Öte yandan meclis toplantısında, ihaleye onay verilmesini öngören komisyon raporları, yapılan oylamada oy çokluğu ile kabul edildi.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.