Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde rüzgarla birlikte gök gürültülü sağanak yağmur olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Sahil kesimine yakın yerlerde caddeler sularla kaplanırken bazı işyerlerini su bastı, araçlar yollarda kaldı, vatandaşlar zor anlar yaşadı.
Meteorolojik uyarı yapılan Bodrum'da, sabah saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olmaya başlayan gök gürültülü sağanak yağmur, öğlen saatlerinde şiddetini artırdı. Rüzgarla birlikte yağışlı havada deniz trafiği olumsuz etkilenirken, ağaçların dalları kırıldı. Yukarı kesimlerden birikerek gelen yağmur suları baskınlara neden oldu. Bazı caddelerde yer yer suların yüksekliği 50 santimetreyi geçti. Neyzen Tevfik, Atatürk, Artemis, Mümtaz Ataman, Üçkuyular, Cevat Şakir caddeleri sularla kaplandı. Bodrum- Turgureis Karayolu'nun bazı noktalarında biriken sular ve meydana gelen maddi hasarlı kazalar nedeniyle uzun araç kuyrukları oluşurken trafik felç oldu. Kırılan ağaç dalları, işyerlerinin önlerindeki çöp kovaları ve bazı eşyalar, sel suları ile sürüklendi. Esnaf işyerlerine su girmemesi çaba harcarken, su baskını yaşanan yerlerde temizlik çalışması yapıldı. Bazı noktalarda rögar kapakları yerinden çıktı. Yağmurlu havaya hazırlıksız yakalanan, aralarında yerli ve yabancı turistlerin de bulunduğu bazı kişiler zor anlar yaşadı.
VALİLİK UYARDI
Muğla Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son tahminlere göre Muğla genelinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağmurun, 22 Eylül Salı günü sabah saatlerinden, 23 Eylül Çarşamba sabah saatlerine kadar kuvvetli ve çok kuvvetli, Bodrum, Datça, Marmaris, Ula, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklenmektedir" denildi. Ayrıca Bodrum-Kaş arası fırtına beklendiği belirtilen açıklamada "Güney ve güneydoğu yönlerden esen rüzgarın salı öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, çarşamba günü sabah saatlerinde etkini kaybetmesi beklenmektedir" ifadelerine yer verildi.

FOTOĞRAFLI