Yaprak KOÇER-Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da düzenlenen törene katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 150 işadamına ödül verdi.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Ticaret Borsası işbirliğiyle düzenlenen 'Üreten Samsun'un Yıldızları' ödül töreni, Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlendi. Törene Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarını temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve işadamları katıldı.
Törende konuşan Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine büyük katkı verdiklerini belirterek "İlimiz genelinde yeni istihdam sayısı 12 bin kişiyi geçti. Sayın Cumhurbaşkanımızın deyimiyle 'finansmanda inovasyon' yaptık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile birlikte, taşın altına elimizi sokarak kaynaklarımızı üyelerimiz için seferber ettik, üyelerimize kredi sağladık, nefes olduk. Borsalar ve odalar sadece kanunla kendisine verilmiş görevleri yerine getiren kurumlar olmaktan çıkarak, üyelerine çok çeşitli hizmetleri kaliteli ve sürekli olarak veren kurumlar haline geldi. Büyük hedeflere ulaşmak için büyük adımlar atmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz" dedi.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, "Bugün üyelerimize verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmiş olmanın kıvancı içindeyiz. Sizlerle büyük bir heyecanımızı, mutluluğumuzu paylaşmak istiyorum. Başkanım her zaman söylediğiniz gibi 'Birlikte rahmet vardır' Biz iki kardeş kurum; Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ve Samsun Ticaret Borsası olarak bu anlayıştan hareketle; üyelerimize daha modern bir ortamda, daha kaliteli ve hızlı hizmet vermek, camiamıza, Samsunumuza yakışır bir Hizmet Binası kazandırmak adına birlikte yola çıktık. Yeni hizmet binamızı camiamıza kazandırmamız adına; bizlere güç veren, yol gösterici olan aynı zamanda maddi katkı sağlayan Başkanımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise yaptığı konuşmada, "2016’da başımıza gelenleri ülke olarak dünyada hiçbir ülkenin başına gelmedi. Başka ülkelerin başına gelseydi, zaten 5 seneden, on seneden ayağa kalkamazlardı. Gittik, dedik ki; hükümetimize başımızda böyle bir sıkıntı var, iç piyasamızı canlandırmamız lazım. Allah razı olsun onlardan beyaz eşya, mobilya, konutta KDV, ÖTV’yi kaldırdılar. Peki bize faydası ne oldu. Tüketim arttı. Ne kadar arttı? Son 6 ayda beyaz eşya mobilyadaki artış yüzde 30, konut satışlarındaki artış da yüzde 10 oldu. Türkiye bir başarı hikayesi yazdı. İlk üç ay itibariyle büyüme oranımız yüzde 5 çıktı. Dünyanın en hızlı büyüyen ilk 3 ülkesi arasına girdik. Türkiye’de son 6 ayda açılan şirket sayısı bir önceki yılın ilk ayına mukayese edildiği zaman Türkiye’deki artış yüzde 3 olmuş. Bu neyi gösterir, müteşebbis gelecekten umutlu ki işyeri kuruyor. Ümitsiz olduğumuz dönemlerde iş yeri kurma sayımız eksi veriyor. Türkiye’de bir heves var” dedi.
Konuşmaların ardından en çok ihracaat yapan, en çok vergi veren, Türkiye'nin ilk 500 ve ikinci 500 büyük şirketi arasına giren, yerli malı belgesiyle üretim yapan işadamlarına ödülleri verildi.

FOTOĞRAFLI