UEFA Süper Kupa maçında Sevilla ile Barcelona karşı karşıya geldi. Normal süresi 4-4’lük beraberlikle sona eren mücadeleyi uzatmalarda 5-4 kazanan Barcelona, kupanın sahibi oldu.
Boris Paichadze Dinamo Arena’daki kupa maçı hızlı başladı. Henüz 3. dakikada Sevilla, Banega’nın golü ile son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelona karşısında 1-0 öne geçti. Banega ceza yayı gerisinden kullandığı serbest vuruşta topu direkt kaleye göndererek ağları havalandırdı. Fakat İspanyol devi çok geçmeden skoru eşitledi. 7. dakikada serbest vuruştan bu sefer Barcelona golü buldu. Messi ceza yayı çizgisinden kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlara gönderdi. (1-1) Maçın 3. golü de serbest vuruştan geldi. 17. dakikada Messi kullandığı serbest vuruşta topu ağlara göndererek, takımını 2-1 öne geçirdi. Karşılıklı ataklarla geçen devrede iki takım da gol atmak için büyük mücadele verdi. Barcelona ilk yarının son dakikalarında farkı 2’ye çıkardı. 44. dakikada Suarez’in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Rafinha, ilk yarının skorunu belirleyen golü kaydetti. (3-2)
Mücadelede 2. yarıya etkili başlayan taraf Barcelona oldu. Arka arkaya ataklarla baskı kuran Barcelona, aradığı golü 52. dakikada buldu. Karşılaşmada birçok kez kaleyi yoklayan Suarez, bu kez ağları havalandırmayı başardı. (4-1) Bu dakikadan sonra toparlanmaya başlayan Sevilla arka arkaya bulduğu gollerle farkı eritti. 57. dakikada Sevilla farkı 2’ye indirdi. Vitolo’nun sol kanattan ortasında Reyes topu ağlara göndererek skoru 4-2’ye getirdi. Sevilla çok geçmeden farkı 1’e indirdi. 72. dakikada kazanılan penaltıda topun başına geçen Kevin Gameiro, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. (4-3) İstekli oyununu sürdüren Sevilla beraberliği yakalamayı başardı. 81. dakikada Immobile’nin sağ kanattan pasında arka direkte topla buluşan Evgen Konoplyanka meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Karşılaşmanın son dakikaları oldukça çekişmeli geçerken, 4-4’lük beraberlik bozulmadı ve maç uzatmalara gitti.
Uzatma dakikalarının ilk devresinde eşitlik bozulmadı. Kupayı almak için büyük mücadele veren iki takım da 4-4’lük eşitliği bozup öne geçemedi. Uzatmanın 2. devresinde daha etkili olan Barcelona öne geçmeyi başardı. Messi’nin ceza yayı gerisinden kullandığı serbest vuruşta barajdan dönen topu tamamlamak isteyen Messi’nin vuruşunda top bu sever kaleciden döndü. Kaleciden dönen topu Rodriguez ağlara göndererek takımını öne geçirdi. (5-4) Barcelonalı oyuncular bu golden sonra büyük bir sevinç yaşarken, karşılamada son gol bu oldu ve mücadeleyi 5-4 kazanan Barcelona UEFA Süper Kupa’nın sahibi oldu.