Tokat’ın Niksar ilçesinde Hacı Bektaş-ı Veli Eğitim ve Kültür Vakfı’nda Muharrem ayı dolayısıyla Aşure günü ve Muharrem ayı kurban etkinliği yapıldı.

Programa Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, Niksar İlçe Emniyet Müdür Vekili Bilal Kürşat Kılıçarslan ile daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan program öncesinde etkinliğe katılım sağlayan hemşehrilerinin muharrem ayını kutladı.

Niksar Hacı Bektaş-ı Veli Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Doğan ise,"Aşure günü olarak kutlanan bu ayda inancımıza göre pek çok mucizeler gerçekleşmiştir. Hz. Adem’in tövbesinin kabulü, Hz. İbrahim’in Nemrut’un ateşinden kurtulması, Hz. Musa’nın Kızıldenizi yararak Firavun’un ordusundan kurtulması, Hz. Yusuf’un atıldığı kuyudan çıkarılması, Hz. İsa’nın doğumu ve semaya yükselmesi, Hz. Yunus’un balığın karnından kurtulması, Nuh’un gemisinin tufandan kurtulması sonrası karaya oturması gibi on mucize bu günde gerçekleşmiştir. İnsanlığın ikinci varoluşu olan bu günü Alevi’si ve Sünni’si aşure yaparak yad etmektedir. Aşure gününün bu manevi güzelliklerinin yanı sıra Kerbela karanlığının sıkıntısı da göğüslerimize karabasan gibi çökmektedir. Bu günlerin barışa, kardeşliğe ve hoşgörüye olan inancımızın artması temennisiyle, Muharrem ayınızı tebrik eder, aşure tadında geçmesini dilerim" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından yapılan aşureler ve yemekler ikram edilerek dua edildi.