PKK, çeşitli tarihlerde kaçırdığı askerler Adil Kavaklı, Hüseyin Sarı, Müslüm Altıntaş, Sedat Sorgun, Süleyman Sungur ve Astsubay Semih Özbey ile polis memurları Sedat Yabalak ve Vedat Kaya'nın görüntülü mesajlarını paylaştı.

AİLELERİNİN YENİ YILINI KUTLADILAR

PKK'nın elinde tuttuğu güvenlik görevlileri, mesajlarında ailelerinin yeni yılını kutladı.

AİLELERİ GÖRÜNTÜLERİ İZLEDİ

Diyarbakır-Bingöl yolunda terör örgütü PKK tarafından kaçırılan polis memuru Sedat Yabalak'ın eşi Burcu Yabalak, videoların yayınlandığını arkadaşlarının haber verdiğini ifade etti. "Görelim, görelim dedik; görünce de daha mı kötü olduk; bilemiyorum." diyen Yabalak, eşinin ne şartlarda konuştuğunu bilmediğini belirtti.

"EŞİMDEN VAZGEÇMEYECEĞİM"

"Çok tedirginler. Yeni yılı ayrı geçireceğiz." diyen Yabalak, eşinin kendisine yönelik mesajı konusunda ise "Eşimden vazgeçmeyeceğimi söylemiştim, vazgeçmeyeceğim. Bu videoları izleyen devlet büyüklerimiz, ne olur bir şeyler yapsınlar. Herkes barış çağrısı yapıyor; kimse savaş istemiyor. Kimsenin bunları bize yaşatmaya hakkı yok. Bize yazık günah değil mi? 6 aydır bekliyoruz, sabır taşı olduk, çatladık. Bu ağlayışlara son versinler." şeklinde konuştu.

BABASINI TANIDI

Videoyu telefondan izlerken kızının da görüntüleri gördüğünü belirten Yabalak, ilk gördüğünde kızının 'Baba, baba' dediğini aktardı. Eşinin bıyıklı halini ilk defa gördüğünü dile getiren Yabalak, çocuğunun babasını bıyıklarına rağmen tanıdığını söyledi. 'Babam babam' demesiyle daha kötü olduğunu anlatan Yabalak, "Yürek işte, tanıdı babasını. O nasıl dayanıyor bilemiyorum." dedi.



VATAN