Yabancı yatırımcılar ve turistlerin gözde mekanları yeşil ve deniz olurken, Long Travel Firmasının sahibi Murat Uzun, "Genellikle Arap yatırımcılar mülk alıyor ve onlar da yeşili ve denizi tercih ediyor" dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2015 yılındaki konut satış istatistiklerinde yabancıların en çok İstanbul, Antalya ve Bursa’dan konut aldığı açıklandı. Bu yılın ilk 5 ayında satılan toplam konut sayısının 8 bin 97 olduğu açıklanırken, Bursa’da ise ilk 7 ayda yabancılara konut satışının 2 bini geçtiği ifade edildi. Genellikle Arap yatırımcıların mülk aldığını ifade eden Long Travel firmasının sahibi Murat Uzun, bu yatırımcıların ise yeşil ve denizi tercih ettiğini söyledi. Uzun, “Alınan konutların yüzde 60 Kuveytli yerel halk yapmaktadır. Bunun haricinde Sudi Arabistan ve Dubai’den yoğun talep vardır. Bursa’daki bölgelerden en çok Hasanağa TOKİ, Kayapa, Mudanya, Uludağ yolu, Altıparmak, Çekirge ve Kültürpark çevresi tercih ediliyor” dedi.
"AVM’LERDEN UZAK YERLEŞİM SEÇİYORLAR"
Genelde taleplerin sıfır daire olduğunu ama orta ölçekli ucuz yatırımcıların da bulunduğunu ifade eden Uzun, “Yüksek katlı binalarda oturmak istemeyen Arap yatırımcılar, 1 ve 3. katlarda oturmayı talep ediyorlar. Alışveriş merkezlerden de uzak durmaya gayret ediyorlar. Çünkü geldikleri yerlerde çok sayıda alış veriş ve bina yığını olduğu için doğayı, yeşili ve denizi tercih ediyorlar. Aldıkları mülkiyetler ise 100 bin liradan başlayarak, 2 trilyon liraya kadar çıkan mülkiyet satışları gerçekleşiyor” diye konuştu.