Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Organize Örnek Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifini ziyaret ederek yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Ziyarette kooperatifin faaliyet ve çalışmaları hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Arabacı’dan bilgi aldı.
Kooperatif Başkanı Ferhat Arabacı yaptığı konuşmasında Kooperatifin Organize Sanayi Bölgesinde 270 kişilik 20’şer gruplarla yapımı devam eden sanayi sitesi hakkında bilgi vererek, sanayi sitesinin 500 dönüm arazi üzerine kurulacağını ifade ederek projenin toplam maliyetinin 45 milyon TL olduğunu belirtti.
Proje bedelinin yüzde 25’inin öz kaynak, yüzde 75’inin ise banka kredisi olduğunu ifade eden Kooperatif Başkanı Ferhat Arabacı sanayi sitesindeki işyerlerinin 125, 250 ve 500 metrekare olmak üzere üç çeşit olacağını ifade etti. Vali Kahraman’dan sanayi sitesinin altyapısının tamamlanması için yardım isteyen Ferhat Arabacı; “Sanayi sitesinde yapımı tamamlanan 20 dükkânımızı Mayıs ayı içerisinde teslim edeceğiz sadece içme suyu ve kanalizasyon sorunumuz kaldı.” Şeklinde konuştu.
Ziyarette hazır bulunan Türk Telekom İl Müdürü ise sanayi sitesinin telefon ve veri hattının döşenmesi işleminin projesini hazırladıklarını ifade ederek bu projenin %80’ini kendilerinin karşılayacağını ifade etti.
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise konuşmasında içme suyu şebekesi ve kanalizasyon sistemi için gerekli altyapı çalışmaların yapılacağını ve bu çalışmalardan hem sanayi sitesinin hem de çevre köylerin faydalanacağı şekilde oluşturulacağını kaydederek; “Proje ile alakalı eksiklikler tüm kurumlar ile el ele vererek biran önce bitirilmesi gerekiyor” dedi.