Adana’da basın açıklaması yapan Türk-İş’e bağlı işçiler, kazanılmış haklarının ve kıdem tazminatlarının mevcut haliyle korunmaması halinde greve gideceklerini bildirdi.
Türk-İş’e bağlı Petrol-İş ve Tek Gıda İş Sendikası üyesi işçiler, kazanılmış hakların ve kıdem tazminatının mevcut haliyle korunması için İnönü Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Türk-İş Adana Temsilcisi Edip Gülnar, “Kıdem tazminatı hakkının budanması, yarıya indirilmesi, ısıtılıp ısıtılıp işçinin karşısına çıkarılıyor. Kıdem tazminatı yaklaşık 80 yıllık bir uygulama” dedi.
Bir yıl şartının kaldırılması gerektiğini savunan Gülnar, işçilerin çalıştığı kadar tazminat alması gerektiğini vurguladı. Hak kayıplarına yol açacak hiçbir düzenlemeyi kabul etmeyeceklerini kaydeden Gülnar, “Kıdem tazminatı, Türkiye işçi sınıfının ve Türk-İş’in kırmızı çizgisidir. Türk-İş Genel Kurulu bugün çalışanlar ve gelecekte çalışacak olanlar için kıdem tazminatının mevcut haliyle korunmasından yanadır. Türk-İş Genel Kurulu’nun kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi bu hakkın tasfiyesine ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında cevabı genel grev olacaktır” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından hükümet karşıtı slogan atan grup olaysız dağıldı.