Diyarbakır’ın Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Milli Eğitim Bakanlığınca onay verilen 8 fen lisesinden 2’sinin ilçede açılacağını belirtti.

Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, ilçede eğitim ve öğretime yönelik çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kent merkezlerinde terör olaylarının azalmasıyla birlikte bölgede eğitime olan duyarlılığın arttığını ifade eden Ak, “Böyle olunca velilerimiz, gençlerimiz bize eğitim konusunda daha çok talepte bulunuyor. Özellikle başarılı kız öğrencilerimiz Bismil’e fen lisesi istediler. Diyarbakır’da 12 tane il birincisi öğrencimiz vardı. 12’si de kız öğrenci. TEOG’da Bismil’den 9 Türkiye birincisi çıktı. Bunlardan 8’i kız öğrenci. Bu öğrencilerden bazıları köy okullarında okuyan kız öğrenciler. Bu bölgedeki kızlarımız başka alternatifi olmadığı ve kendilerinden sonra daha sağlıklı nesiller yetiştirmek için kitap okuyorlar. Kızlarımız bize gelip yüksek puanla dışarı gidemediklerini, Bismil’de eriyip gittiklerini söyleyip fen lisesi istediler” dedi.

8 fen lisesinden 2’si Bismil’e

Milli Eğitim Bakanlığına fen lisesi olarak 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesini önerdiklerini dile getiren Ak, şunları kaydetti:

“Fiziki koşulları çok iyi olan, pansiyonu, sosyal alanı, kapalı spor salonu ile çok güzel bir okulumuz. Bunu da biz fen lisesi olarak önerdik. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’in büyük desteğiyle fen lisesi için onay geldi. İkinci olarak da Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Fen Lisesinin de onayı geldi. Eğitim çıtamızı yükseltmek için öğrencilerimizi topluma kazandırma bazında, onları sahiplenme bazında bizim iyi okullarımız var. Bunlar da fen liseleridir. 5 tane fen lisesi onandı. Bunlardan bir tanesinin Bismil Fen Lisesi olması, onaylanan 3 tane imam hatip fen lisesinden birinin de Bismil’de olması bizim için ayrı gurur kaynağıdır.”