TÜKETİCİ Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Haşmet Atahan, elektrik faturalarında haksız alındığı belirtilen kayıp- kaçak bedelinin tüketiciye iade edilmesine ilişkin Yargıtay Hukuk Genel Kurulu kararının uygulanması gerektiğini söyledi.
TÜKODER, Afyonkarahisar Ömer Termal Otel'de Başkanlar Kurulu toplantısı düzenledi. Genel Merkez yöneticileri ve şube başkanlarının katıldığı toplantı öncesi basın toplantısı yapan TÜKODER Genel Başkanı Haşmet Atahan, elektrik faturalarındaki kayıp- kaçak bedellerinin tüketiciye ödenmesi gerektiğini savundu. Atahan, "Kayıp- kaçak konusunda, vatandaşlarımızdan bugüne kadar haksız olarak alınan 40 milyar lira civarındaki bedelin geri ödenmesi veya abonelerin ödeyecekleri faturalardan düşülmesini istiyoruz" dedi.
"İDARİ BAŞVURU, UYGULAMAYA ENGEL DEĞİL"
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun kayıp- kaçak bedelleriyle ilgili kararının uygulanması gerektiğini vurgulayan Atahan, şöyle dedi:
"Yargıtay Hukuk Genel Kurulu kararı yok sayılamaz. Kayıp- kaçak konusunda başvurulacak merciler Tüketici Hakem Heyetleri ve Tüketici Mahkemeleri'dir. İdari başvuru yolu Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun kararını yok saymayı gerektirmez."
BAKAN YILDIZ'LA GÖRÜŞMEK İSTİYORLAR
Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız ile bu konuda görüşmek istediklerini kaydeden Atahan, şöyle dedi:
"Tüketici federasyonları olarak yaptığımız toplantıda, bu konuları tüketici dernekleri ve federasyonların temsilcileri olarak Enerji Bakanımız Taner Yıldız'la görüşmek üzere randevu talebinde bulunuyoruz. Bu konunun karşılıklı anlayış içerisinde çözümleneceği inancımızı korumak istiyoruz."

FOTOĞRAFLI