FETÖ mensubu darbeci askerler, 15 Temmuz gecesi Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na saldırı düzenledi. Saldırıda Erzurumlu polis memurları Murat Ellik ve Yakup Sürücü şehit düştü. Demokrasi şehitlerinin ailelerine Erzurum Yakutiye ilçe Belediyesinin kentsel dönüşüm olarak başlattığı Yeşil Yakutiye Konutlarından ev verildi. 

15 Temmuz gecesinin milli iradeye karşı bir kalkışma olduğunu ifade eden Erzurum Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, "Bu kalkışma esnasında Erzurum'dan iki polisimiz şehit düştü. Biz de Yakutiye Belediyesi olarak bu şehitlerimizin ailelerine ev hediye etmek istedik" dedi.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit düşen Yakup Sürücü'nün hikayesinin önemli olduğunu vurgulayan Başkan Korkut, "Şehitlerimizden Yakup kardeşimizin hikayesi çok önemlidir. Yakup kardeşimiz senelik iznine çıkmıştır. Ankara'dan İstanbul'a geçecek olan şehidimiz Cuma günü bu vahim durum ile karşılaştı. Şehidimiz hemen ilgili müdürünü arıyor ve sayın müdürüm ben buradayım Ülkem bu durumdayken ben izin falan yapamam diyor. Müdürü ise 'Sen yıllık izindesin iznini tamamlayınca dönersin Yakup' demiş. Ama Yakup kardeşimiz vatanı için operasyona katılarak o gece şehit düşüyor" ifadelerini kaydetti.

Şehit aileleri ile taziye sürecinde görüştüğünü söyleyen Ali Korkut, "Şehit aileleri ile taziye sürecinde görüştüm. Görüşmemde siz şehit ailelerine birer ev vereceğimizi söyledim. Şehidimizin aileleri ise, devletimizin her daim yanında olduklarını hissettiklerini söylediler" diye konuştu. 




İHA