SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Daire Başkanı Serkan Çömen, Türkiye'deki kayıt dışı istihdam oranının yüzde 52'lerden 33'lere düşürüldüğünü ve 2 milyon kişinin kayıt altına alındığını söyledi.
SGK tarafından yürütülen Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi toplantılarının 13'üncüsü Kahramanmaraş'ta düzenlendi. Toplantıda, SGK Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Daire Başkanı Serkan Çömen tarafından kayıt dışı istihdama ilişkin yürütülen projelerle ilgili bilgi verdi.
Serkan Çömen, 2008'den bu yana yapılan çalışmalarda 2 milyon kişinin kayıt altına alındığını söyledi. Kayıt dışı istihdam oranını yüzde 52'lerden yüzde 33'lere düşürüldüğünü belirten Serkan Çömen, şunları söyledi:
"Kurumumuzda yapılan çalışmalar neticesinde kayıt dışı istihdam oranı yüzde 52'lerden, yüzde 33'lere düşürülmüş bulunmakta. 2008 yılından itibaren de bu çalışmalar neticesinde 2 milyon kişiyi kayıt altına aldık. 152 bin iş yerinin tescilsiz olduğunu tespit ettik ve bu işletmelerimizi kayıt altına aldık. Kısaca KİTUP projemiz hakkında da bilgi vermek istiyorum. KİTUP, 2 aşamalı bir proje. 1'inci KİTUP projemiz 2010 Eylül ayında başladı, Haziran 2012 itibariyle başarılı şekilde sona erdi. Şu anda uygulamakta olduğumuz 2'nci proje 15 milyon Euro'luk proje. Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi. Projemiz 3 bileşenden oluşmaktadır."

FOTOĞRAFLI