Halka arz furyası tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş. ve Bor Şeker A.Ş.'nin halka arz oluyor.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bültenine göre, Kurul, Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş.'nin 35 liradan, Bor Şeker A.Ş.'nin 26,54 liradan halka arz başvurusuna onayladı.

Borçlanma aracı ihraç başvurusuna izin verilen şirketler arasında 500 milyon lirayla İstanbul Varlık Yönetim A.Ş., 264 milyon lirayla Akdeniz Faktoring A.Ş., 8 milyar lirayla Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler AŞ, 1 milyar 200 milyon lirayla Mercedes Benz Kamyon Finansman AŞ ve 760 milyon lirayla Tam Finans Faktoring AŞ de yer aldı.

Aktif Portföy Yönetimi A.Ş. Playgate Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun kuruluşuna izin verilmesi ve katılma paylarının ihracına ilişkin ihraç belgesinin onaylanması talebinin olumlu karşılanmasına karar verildiğini bildirdi.

Kurul, A1 Portföy Yönetimi A.Ş. Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu ve A1 Portföy Yönetimi A.Ş. İkinci Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun kuruluşlarına izin verilmesi taleplerinin olumlu karşıladığını açıkladı.

SPK'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Tüm araç sahiplerine nefes aldıracak düzenleme: 5 gün sonra başlıyor Tüm araç sahiplerine nefes aldıracak düzenleme: 5 gün sonra başlıyor

"Colendi Menkul Değerler A.Ş.’nin mevcut faaliyet izinlerine ek olarak, paya dayalı türev araçlar, pay endeksine dayalı türev araçlar, diğer türev araçlar kapsamında işlem aracılığı, yatırım danışmanlığı ve en iyi gayret aracılığı faaliyetinde bulunmasına izin verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir. Açı Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş., Kurulumuzun Makine ve Ekipmanları Değerlemeye Yetkili Kuruluşlar listesine alındı."

Nurol Varlık Kiralama A.Ş. ve Desa Deri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye idari para cezası verildi.

Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 41 internet sitesinin erişimin engellenmesi için hukuki işlemlerin yapılmasına karar verildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.