Yeni yılla birlikte doğalgaza yüzde 10’luk bir indirim yapıldı. Peki Samsunlular doğalgaz indirimi sonrasında faturalarını nasıl buldu? Samsun Medya Grubu’na bağlı Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi ekipleri sokağın nabzını tuttu.  Samsunluların büyük bölümü indirimi yetersiz bulduklarını, faturada pek fazla etkisini göremediklerini söyledi.
İşte aldığımız yanıtlar: 


İNDİRİMİ HİSSEDEMİYORUM 
Yusuf ÖZDEN: En son faturamı 204 lira olarak ödedim. Isıyı her yerde ve su da dahil olmak üzere oradan kullandığımız için faturayı yüksek ödesek bile iyi oluyor. Fakat yüzde 10'luk bir indirimi ben hissedemiyorum. Kimse fatura tutarlarından memnun değil. 


ÇOK ETKİLEMİYOR
Hasan ASAR: Şuan 200 lira kadar doğalgaz faturası ödüyorum. Çok ödememek için havanın durumuna göre açıp kapatıyorum. Hanımla birlikte çalıştığımız için genellikle sabah kapatıyoruz, akşam açıyoruz. İndirim faturayı devasa bir şekilde etkilemese de illa ki etkiler. 


FATURAYA BAKACAĞIZ 
Salih TEMİZ: 200 lira civarında doğalgaz faturası ödüyorum. Doğalgaza gelen yüzde 10 indirimi görmeden etki edip etmeyeceğini bilemiyorum. O yüzden faturanın gelmesini bekliyorum. Çok etki etmese bile az bir şey etki edebilir. 


HİÇ BİR ETKİSİ OLMAZ  
Ahmet ÇAKIR: Yüzde 10'luk bir indirimin hiç bir etkisi olacağını zannetmiyorum. Ben 100 ve 150 lirasında fatura ödüyorum. 15 liralık bir indirim olacak sadece. O yüzden ben bu indirimi yeterli bulmuyorum. Tasarruf yapıyorum. Sabah ve akşam olarak 1'er saat yakıyorum. 


MUTLAKA ETKİ EDER 
Ahmet YILMAZ: 200 ila 300 lira arasında doğalgaz faturası ödüyorum. Yüzde 10'luk bir tutarın mutlaka faturaya etki edeceğini düşünüyorum. Samsun'a yeni geldiğim için ödediğim tutarları uygun olarak değerlendiriyorum. Yaşadığım diğer şehirde daha fazla faturalar ödediğim oluyordu. 


BU AY ÇOK GELDİ  
Ekrem AKSU: Faturam bu ay 340 lira geldi ama ortalama 250 lira civarında ödüyorum. Tasarruf yapmaya çalışıyorum. Hava sıcaklığına göre dereceyi ayarlıyorum ve tüm petekleri açmıyorum. Yüzde 10'luk bir indirimin faturamı çok etkileyeceğini düşünmüyorum. Zaten bu ay çok fazla geldi ve havalar iyice soğumaya başladı


İKİ PETEK YAKIYORUM
Dilber KIRTAY: 2 kişiyiz ve sadece 2 odanın peteklerini yakıyoruz. Ayrıca kapıların altına sünger çekiyoruz ısı almasın diye. Üstelik diğer odaların kapılarını da kapatıyoruz. Buna rağmen ortalama 300 lira doğalgaz faturası ödüyoruz. Yinede çok ısınıyoruz diyemiyorum. Yüzde 10'luk tutara ben indirim demiyorum. Bir taraftan bindirim diğer taraftan indirim diyorlar. 


HİÇ BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEZ 
Hikmet IŞIK: 250 lira olarak ödeme yapıyorum. Tasarruftan ziyade daha fazla yakıyorum. Çünkü çok üşüyoruz. Evim ısınmadığı için hem doğalgazı hem de sobayı yakıyorum. Gelen indirimin faturaya yansıyacağını düşünmüyorum. İndirim hiç bir şeyi değiştirmez. 


FATURAYI AZ ÇOK ETKİLER  
Süleyman NİCE: Petekleri ne kadar açarsam o kadar ödüyorum ama genelde 200 lira ödüyorum. İndirim yapacaklarını söylediler ve henüz fatura gelmedi. Faturayı az çok etkiler diye düşünüyorum. Fakat indirim uzun sürmez. Seçim zamanları olduğu için indirimde yapılır, zamlarda gelir. 


İNDİRİM OLURSA DAHA İYİ OLUR 
Fatih ŞEN: Bu zamana kadar ilk defa doğalgaz faturası ödediğim için tutarın normal olup olmadığını bilemiyorum. 270 lira ödedim. Bana göre gayet normal aslında ama indirim olursa daha iyi olabilir. 


Haber: Hande ONAT - Emre ÖNCEL