Fed faiz kararının açıklanmasının ardından brent petrol fiyatlarında düşüş yaşandı. Düşüş beraberinde benzin ve mazot fiyatlarında da indirim getirdi. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre, motorine gelen 92 kuruşluk indirimin arından, benzine de bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 50 kuruş indirim bekleniyor. İşte 26 Temmuz Salı mazot, LPG ve benzin fiyatlarında son gelişmeler... 

İLK KEZ 100 DOLARIN ALTINA DÜŞTÜ

Petrol fiyatları, küresel resesyon beklentilerinin güçlenmesiyle talebin azalacağına yönelik endişelerle düşeş geçti. Ham petrol fiyatı 11 Mayıs gününden itibaren ilk kez 100 doların altına düştü.

Dünya genelinde görülen yükselen enflasyon ve resesyon endişeleri küresel piyasalarda fiyatlanmaya başladı. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 2,80 seviyelerine gerilerken ons altın ve borsalarda yüzde 3'e varan düşüşler var. Dolar endeksi ise 106 puanı aşarak 20 yılın zirvesine çıktı. Enerji belirsizliği yaşayan Avrupa'da, Norveç'te gaz endüstri çalışanlarının grevinin de etkisiyle Euro/dolar çaprazı 1,02'li seviyelere indi. Resesyon endişelerin enerjiye olan talebi düşüreceği beklentisiyle petrolde günlük düşüş yüzde 5'i aştı.

BENZİNE İNDİRİM GELİYOR!

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 27 Temmuz 2022 Çarşamba günü itibarı ile benzinde 50 kuruş bir indirim bekleniyor. 

MOTORİN FİYATLARINA İNDİRİM

Motorin (mazot) grubuna 26 Temmuz Salı günü geçerli olmak üzere 92 kuruş  kuruş indirim geldi. İşte indirim sonrası güncel mazot fiyaları

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.