Doğuş Esat BERME/MARMARİS (Muğla), () - MARMARİS'teki 5 yıldızlı Grand Yazıcı Mares düzenlenen animasyon etkinliklerinin bir İngiliz gazetesinde birinci sayfadan 'Otel personelinden İngilizlere iğrenç IŞİD saldırısı' başlığıyla yayınlanmasına tepki geldi. Otelin Genel Müdürü Mehmet Gönenç, haberin Türk turizmini hedef alarak kasıtlı olarak yapıldığını söyledi.
İngiliz gazetesi The Sun, Marmaris'teki 5 yıldızlı bir otelde yapılan animasyon şovunu manşetine taşıdı. Animatörlerin terörist gibi giyindiğini belirten gazete, havuz başındaki şovu eleştirerek, 'Otel personelinden İngilizlere iğrenç IŞİD saldırısı' başlığını attı. Türk turizminin hedef alınarak haberin kasıtlı olarak yapıldığını ifade eden habere konu olan otelin Genel Müdürü Mehmet Gönenç, şunları söyledi:
"Biz otel olarak yıllardır havuz başında animasyon etkinlikleri düzenliyoruz. Otelimizin sahip olduğu aktivite parkurlarına misafirlerimizi parkura uygun kıyafetlerle davet ediyoruz. Okçuluk parkuru için Kızılderili kostümü kullanırken; havalı tüfek atış parkuru için komando kıyafeti, yoga içinse Uzakdoğu kıyafeti kullanıyoruz. Ayrıca yapılan gösteri, Hollywood temasıyla misafirlerimizi etkinlik alanlarına yönlendirmek için yapılan bir şovdu. Animasyonun içinde çocuklar için palyaço, 'Süpermen' ve 'Örümcek adam' gibi karakterler de var. Bunlar haberde hiç gösterilmemiş. Yabancı medyada çıkan bu haberdeki fotoğraflar kasıtlı olarak kesilip bütün değil parça olarak kullanılmış. Oysa bütüne bakılacak olursa havuz başında müşterilerimiz animasyon ekibimize alkış tutuyorlar. Bu ve bunun gibi kasıtlı olarak yapılan haberleri otel yönetimi olarak kınıyoruz." 
MÜŞTERİLERDEN OTELE DESTEK MAİL'LERİ
Tatilini otelde tamamlayıp ülkesine dönen müşterilerin haberi gazetede görünce kendilerine e-mail yoluyla ulaştığını belirten Gönenç, otelde böyle bir şey ile karşılaşmadıklarınıı, hatta animasyondan son derece memnun olduklarını yazdıklarını söyledi. Haberle ilgili en kısa sürede yasal süreç başlatacaklarını belirten Gönenç, haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI