Kuşadası Belediye Başkanlığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Halil Sezi Konseri’nin 75 dakika geç başladığına ilişkin yayınlanan haberin gerçeği yansıtmadığını iddia etti.
Belediye başkanlığı tarafından yapılan açıklamada “Belediyemizce 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen Halil Sezai konserinin ardından kimi haber sitelerinde ve sosyal medyada yayınlanan asılsız haber üzerine böyle bir açıklama yapma gereği doğmuştur. Çıkan asılsız haberde konser programının 75 dakika geç başladığı iddia edilmektedir. Belediye olarak konser programı ile ilgili yaptığımız tüm duyurularda, 21:00’da başlayacak program içeriğinde Işık gösterimi ve Halil Sezai konseri olduğunu ilan etmiştik. Dolayısıyla Halil Sezai’nin sahneye geç çıkması gibi bir durum söz konusu değildir. Tam saatinde başlayan programımız önceden planlanan akışa göre sorunsuz ilerlemiştir” denildi.
Haberde sanatçının giyim ve kuşamına ilişkin eleştirilere de değinilen açıklamanın devamında “Bu tür organizasyonlarda hiçbir kurum, sanatçıların görünümlerine kişisel tercih ve özgürlüklerine müdahale etmez ve etmemelidir de. Halkımız bu tip asılsız haberlere en güzel yanıtı, konser alanını doldurup geç saatlere kadar söylenen bütün şarkılara eşlik ederek ve 19 Mayıs coşkusunu doyasıya yaşayarak vermiştir. Kuşadası Belediyesi olarak önümüzdeki süreçte de kültürel ve sanatsal etkinliklerimize ara vermeden devam edeceğimizi belirtir, etkinliklerimizde bizi yalnız bırakmayan halkımıza sonsuz saygı ve şükranlarımızı sunarız.” İfadelerine yer verildi.