Türk Hava Kurumu’nun Edirne’de verdiği Planör Başlangıç Kursu’nu ziyaret eden Belediye Başkanı Recep Gürkan planör ile uçtu.
THK Edirne Şubesi’nin Demirhanlı köyünde bulunan piste yaptığı eğitim uçuşlarını ziyaret eden Başkan Recep Gürkan planöre binerek yer çekimine meydan okudu. Eğitim alanına gelen Gürkan’ı THK Edirne Şubesi Başkanı Nilüfer Umut Köylüoğlu karşıladı. Belediye Başkanı Recep Gürkan hazırlıkların yapılmasının ardından planöre binerek bir uçuşunu tamamladı. Uçuşun ardından açıklama yapan Gürkan, çok keyifi bir uçuş geçirdiklerini söyledi. Bu sporun Edirne’de yaygınlaşması için çaba göstereceğiz. Çünkü uçmak yer çekimine meydan okumak, özgürlük bir anlamda. Edirne’de Türkiye’deki özgür insanların şehridir. Bunu 7 Haziran’da kanıtladık bir kez daha, o yüzden Edirne’de de arkadaşlarımızla bunu yaygınlaştırmak için mücadele edeceğiz. Ben çok keyif aldım. Motor sesi yok sadece havanın ve rüzgarı sesini duyuyorsunuz. Ben 15 saniye kadar kullandım, çok keyif aldım. Edirne coğrafik anlamda da uygun bu iş için hem rüzgar hem de coğrafya açısından, niye olmasın" dedi.
THK Edirne Şubesi Başkanı Nilüfer Umut Köylüoğlu ise planör başlangıç kursunun zor ve güzel bir kurs olduğunu belirterek, organizasyonumuzda bize yardımcı olan Belediye Başkanımız Recep Gürkan’a özellikle teşekkürlerimizi iletiyoruz. Kurs için bize 70 başvuru oldu. çeşitli yerlerde ve sosyal medyada ilan ettik. 70 başvurudan 22 kişiye kadar indik. Çünkü genel merkezimizden ve hocalarımızın ışığında 22 kişinin uygun olacağı söylendi” ifadelerini kullandı.
Edirne’de 22 kişilik olarak verilen kurslar 15 gün sürerken, 18 Haziran’da sona erecek.