SAMSUN (AA) - İLYAS GÜN - Samsun'da üreticilere örnek olması amacıyla 22 iş adamının kurduğu Samsun Meyve Çiftliği'nde (SAMMEY) üretilen kiraz, nektarin ve şeftali, iç piyasada büyük rağbet görüyor.

Samsun'daki 19 Mayıs ilçesinde 10 yıl önce bin dönüm arazi üzerine kurulan ve 165 bin meyve ağacının bulunduğu SAMMEY'de hasat başladı.

Yaklaşık 45 gün önce kiraz, daha sonra da nektarin ve şeftali hasadına başlanan çiftlikte üretilen ürünler, iç piyasadan talep görüyor.

SAMMEY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kasap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin sayılı modern meyve üretim tesislerinden biri olduklarını söyledi.

Hasada kirazla başladıklarını anlatan Kasap, "Türkiye'nin iyi tarım uygulamalarıyla meyve üretimi yapan sayılı tesislerinden biri olan SAMMEY çiftliğinde üretilen kiraz, nektarin ve şeftali, üstün kalitesiyle tüketicinin büyük beğenisini kazanıyor. Kaliteli üretim yaptığımız için çok fazla alıcı var, iç piyasaya ürün yetiştiremiyoruz" dedi.

- "Her yıl 10 bin yeni fidan dikimi yapıyoruz"

Kasap, tek hedeflerinin vatandaşın kaliteli ürün tüketmesini sağlamak olduğunu vurgulayarak, "Mersin, Adana, Antalya gibi yerlerde üretilen meyveler tarlada kalırken biz yoğun talebe yetişemiyoruz. Bunun için her yıl 10 bin yeni fidan dikimi yapıyoruz" diye konuştu.

Bu yıl kirazda 60, nektarin ve şeftalide 250 ton üretime ulaşmayı hedeflediklerini belirten Kasap, "Bizim asıl üretimimiz elma ancak elma hasadına 1 ay sonra başlayacağız. Yaklaşık bin tona yakın 6 çeşit elma üretimiz var. Ayrıca deveci armudu üretimi de yapıyoruz ancak bu yıl armut üretimi don nedeniyle yüzde 60 oranında düştü" ifadelerini kullandı.