Kuşadası Ticaret Odası ve Aydın İŞKUR İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği KOSGEB destekli “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” seçmeleri yapılarak, kurslar başladı.
Kuşadası Ticaret Odası ile Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) işbirliğinde düzenlenen ve KOSGEB Girişimcilik Desteği kapsamında kendi işini kurmak isteyenlere yönelik yapılan “Girişimcilik Eğitimi”ne katılmaya hak kazananlar, Kuşadası Ticaret Odası Konferans salonunda yapılan mülakatlar sonucunda belirlendi.
Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden Eğitim Uzmanı Adnan Gönencer, İş ve Meslek Danışmanları Figen Özdemir ve Emine Karakoç ile Memur Abdulkadir Soylu ve Girişimcilik Eğitimlerini verecek olan Eğitmen Aslıhan Bostancı’nın da hazır bulunduğu mülakatlar sonucunda 50 girişimci adayı eğitim almaya hak kazandı.
Mülakata katılanların İŞKUR kayıtları yapılarak, destekler hakkında da bilgi verildi. 25’er kişilik iki gurup halinde, 70 saat sürecek eğitimlerde başarılı olan ve firmasını kuran kişilere KOSGEB, 30 bin TL’si hibe 70 bin TL’si geri ödemeli (kredi) olmak üzere maksimum toplam 100 bin TL destek sağlayacak. Kuşadası Ticaret Odası tarafından daha öncede açılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sonucunda katılımcılar, belgelerini alarak işletmelerini açmaya başlamışlardı.
Oda bünyesinde bir kez daha açılan kurslarla ilgili konuşan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, oldukça yoğun ilgi gören ve Kuşadası Ticaret Odası’nda daha önce de düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Kursları ile bir projesi olan ve kendi işine sahip olmak isteyen kursiyerlerin, gelecekte Kuşadası ekonomisine ve ticari hayatına katkıda bulunacaklarını belirterek, Kuşadası Ticaret Odası’nın girişimcileri desteklemeye devam edeceğini ve Kuşadası’nın ekonomisine yönelik çalışmalarının süreceğini söyledi.