ÇORUM (AA) - Çorum’da, üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren öğrenciler, cep telefonu, anahtar, para, çakmak ve otobüslere binmede kullanılan akıllı jetonlarını okul bahçesinde tezgah açan kafeterya sahiplerine 1,5 lira karşılığında emanet etti.

ÖSYM tarafından yapılan sınavlara girişlerde salonlara kalem ve kalem açacağı da dahil olmak üzere hiçbir şeyin alınmaması, ''Sınav emanetçileri''ne yaradı.

YGS'ye giren öğrencilere, kimlik kontrolü sırasında cep telefonu ve benzer eşyalarının sınav salonuna alınmayacağı belirtildi. Yanında yakını bulunmayan öğrenciler de okul bahçesinde çay, simit satışı yapan kantin işletmecilerine cep telefonu, araba anahtarı, metal para, halk otobüslerine binişte kullanılan akıllı jetonları da dahil olmak üzere diğer eşyalarını 1,5  lira karşılığında emanet etti.

Çorum Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nin bahçesinde simit ve çay satışı yapan kantin işletmecisi Raşit Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınav günleri okul bahçesinde emanetçilik yaptığını söyledi.

Tezgahına, ”Emanet alınır” yazısını asan Özen, uygulamadan öğrencilerin memnun olduğunu belirtti. Özen, sınav süresince çok sayıda öğrencinin cep telefonu başta olmak üzere çok sayıda eşyasını emanet ettiğini, sınav çıkışında kimlik belgesi karşılığında söz konusu eşyalarını sahiplerine iade ettiğini aktardı.

Yanlarında yakınları bulunmayan adayların salona sokamadıkları eşyaları kendilerine emanet ettiğine değinen Özen, ”Açıköğretim sınavları, YGS, LYS ve KPSS sınavlarında bu uygulamayı gerçekleştiriyoruz. Kimi öğrenciler yanlarında getirmek zorunda kaldıkları cep telefonlarını emanet ederken, kimi öğrenciler de sınav salonuna girişteki aramada üzerilerinde unuttukları toka ve anahtar gibi eşyalarını emanet ediyor” dedi.