İZMİR'in Dikili İlçesi'nde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isterken bindikleri lastik botun moturunun arızalanıp, alabora olması sonucu suya düşen Suriyeli 65 kaçak, sahilde piknik yapanlar tarafından fark edilip kurtarıldı. Kaçaklar, jandarmaya teslim edildi.
Dün saat 23.00 sıralarında aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 65 Suriyeli kaçak, Dikili'nin Salihleraltı Mevkisi'nden 8 metrelik lastik bota binerek Yunasitan'ın Midilli Adası'na geçmek üzere denize açıldı. Kıyıdan yaklaşık 600 metre açıldıktan sonra botun motoru arazılandı. Bunun üzerine panikleyen kaçakların bulunduğu bot alabora oldu. Büyük bölümünde can yeleği ve şambrel bulunan kaçaklar, can havliyle kıyaya doğru yüzmeye başladı. Bu sırada sahilde piknik yapan Altınovalı Gürsel Boz ve beraberindeki bir grup yakını, sudaki kaçakları farkedip, yardıma koştu.
Can yeleği takılı olmasına rağmen, panik yapıp, çok su yuttuğu belirlenen bir kadın kaçak öncelikli olarak kurtarılıp, kıyıya çıkartıldı. Ardından da diğer kaçaklar tek tek karaya çıkartıldı. Tüm kaçakların kurtarılmasının ardından durum, Dikili İlçe Jandarma Komutanlığı ve 112 Acil Servis 'e bildirildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri boğulma tehlikesi geçiren Suriyeli kadın kaçağa olay yerinde gereken müdahaleyi yaptı. Kaçakların sağlık durumlarını iyi olduğu belirlendi. İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen kaçaklara insani yardım yapıldıktan sonra, ifadelerine başvuruldu. Başka kaçaklarında olabileceği düşünülerek jandarma, sahildeki sazlıklar ve bahçelerde, Sahil Güvenlik'te denizde arama-kurtarma çalışması yaptı. Ancak, başka kaçağa rastlanmadı.
Gözaltına alınan kaçakların işlemlerinin ardından Dikili İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Büro Amirliği'ne teslim edileceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI