KAYSERİ, () - KAYSERİ'nin Sarız İlçesi'nde bulunan ve teknolojiye yenik düşerek kapatılan tarihi 'Uzun Yusuf Değirmeni' restore edilerek, yeniden un öğütmeye başlayacak.
İlçenin Yaylacı Mahallesi'ndeki akarsu yatağında bulunan Uzun Yusuf Değirmeni'nin restorasyonu için Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu, proje hazırlattı. Belediye Başkanı Eroğlu, yaklaşık bir asırdan bu yana Uzun ailesi mülkiyetinde bulunan tarihi değirmenin 25 yıl önce çalışır durumda olduğunu ve çevredeki birçok köyde yaşayan halka da hizmet verdiğini söyledi. Değirmen için hazırladıkları projenin Uzun ailesi tarafından da destek gördüğünü belirten başkan Eroğlu şöyle dedi:
''20 dönümlük sulak arazi içinde bulunan değirmenin 20- 30 yıl önce çalıştığını, insanların hayvanlarla getirdikleri buğdaylarını burada öğüterek ekmeklik un yaptırdıklarını anımsarım. Tarihi değirmeni yeniden canlandırmak ve tarihi mirasımıza sahip çıkmak adına böyle bir çalışma başlattık. Proje kapsamında, değirmeni yeniden çalışır hale getirmenin yanı sıra, çevre düzenlemesi de yapacağız. Sağlıklı ekmek yemek isteyenler, unlarını bu değdirmende öğütebilirler.''

FOTOĞRAFLI