GRAND Fondo Ürgüp-Erciyes Turu, 300'ü aşkın sporcunun katılımıyla sona erdi.
Sadece kış sporlarının değil yaz sporlarının da merkezi haline gelen Erciyes, geçen ay yapılan Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası'ndan (KAYSERİ MTB CUP) sonra Grand Fonda Ürgüp-Erciyes yarışına da ev sahipliği yaptı. Sporcular, Ürgüp'ten başlayan 94 kilometrelik yarışı Hacılar yolunu kullanarak Erciyes'te tamamladılar.
Türkiye'de ilk kez düzenlenen yarışla ilgili bilgi veren Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı, Erciyes'i sadece kışın değil yazın da birçok spor dalının merkezi haline getirmeye çalıştıklarını söyledi. Kayak pistleri ve mekanik tesislerin açılması sırasında ortaya çıkan pistleri önemli müsabakalarda değerlendirdiklerini ifade eden Cıngı, "Bu yüzden bisiklet sporuna ağırlık veriyoruz. Kapadokya-Erciyes bağlantısını bisikletle kat ettik. Ürgüp'ten başlayan bisikletçiler Hacılar üzerinden Erciyes'e kadar pedal çevirdiler. Biz Erciyes gibi tüm dağlarda barışın ve huzurun tesis edilmesini istiyoruz. Dağlarımızın terör faaliyetleriyle anılmasından ızdırap duyuyoruz. Dağlarda hazırlanan planlarla şehitlerimizin olmasını, kargaşa ortamının oluşturulmasını lanetliyoruz. Biz istiyoruz ki tüm dağlarımızda Erciyes gibi hem kış hem yazın önemli spor faaliyetleri gerçekleşsin. Farklı şehirler, farklı ülkelerden gelen insanlarla dostluk ortamı gelişsin istiyoruz. Bu anlamda Erciyes'i bisiklet merkezi yapma çalışmalarımız devam edecek" dedi.
"ERCİYES'TEKİ YATIRIMLAR ÇOK ETKİLEYİCİ"
Yarışları izleyen Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da Erciyes'ten övgüyle söz etti. Çok güzel bir yarış gerçekleştirildiğini ifade eden Müftüoğlu, "300'ün üzerinde sporcu ile start alındı. İlk kez yapılan bir yarışta bu sayıda bir sporcunun olması çok önemlidir. Kayseri'ye girdikten sonra organizasyonun mükemmelliğini gördük. Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin Erciyes'te yaptığı yatırımlar gelecekte burasının ülkenin en popüler yeri olacağını gösteriyor. İnanıyorum ki Erciyes, büyük kitleleri kış ve yaz turizmi olarak ağırlayacaktır. Bu yatırımlar beni çok etkiledi. Alplerden Avrupa'daki kayak merkezlerinden farkı yok. Burada federasyonumuz ve Spor Bakanlığımızla birlikte önemli işler başarabileceğimize inanıyorum" diye konuştu.
Bu yıl birincisi gerçekleştirilen Gran Fonda Ürgüp-Erciyes Bisiklet yarışına yurt içi ve yurt dışından 300'ü aşkın sporcu katıldı ve bu sporcular 7 ayrı klasmanda mücadele etti. Avustralya'dan dahi katılan sporcunun olması yarışın önemini ortaya koydu.
Yarışların genel klasmanında birinciliği Gökay Akçetin, ikinciliği Rahmi Can Şekercan, üçüncülüğü ise Mutlu Baştaş elde etti. 3 saat 15 dakikada 94 kilometrelik parkuru birinci bitiren Gökay Akçetin Danimarka'daki dünya şampiyonasından Erciyes'e geldiğini belirtti ve organizasyonu süper bulduğunu söyledi. Yarışmada dereceye girenlere Vali Yardımcısı Gökhan Azcan ve diğer yetkililer tarafından madalyaları verildi.