Emeklilerin yeni maaşı belli oldu! Milyonlar artık bu parayı alacak Emeklilerin yeni maaşı belli oldu! Milyonlar artık bu parayı alacak

Milyonlarca çalışan, memur ve emekli ocak ayında gelecek olacak haberi bekliyor. Asgari ücrette 11 Aralık'ta anlaşma görüşmeleri başladı. Memur ve emekli zammın yapılacak olan artış ocak ayında duyurulacak olan aralık TÜFE'sinin belli olmasıyla netleşecek. Merakla beklenen zam yaklaşık 15 milyon 200 bin emekliyi ve 4 milyon memuru etkileyecek. Yılın ikinci yarısına ait 5 aylık enflasyon rakamları belli. Memur ve emeklisinin toplu sözleşme ve enflasyon farkı dahil kesinleşen zammı yüzde 45. Tahmin edilen yüzde 50 artış ile en düşük memur maaşının da 33 bin liraya çıkması bekleniyor. SSK ve Bağ-kur emeklilerinin 5 aylık enflasyona göre şu anda netleşen zamları da yüzde 33,66. SSK ve Bağ-kur emeklilerine de ocak ayında yüzde 40'a yakın artış öngörülüyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti; "Enflasyon farkı söz konusu. Ayrıca yüzde 15'lik bir zam da göz önünde bulundurulduğu zaman dolayısıyla kümülatif olarak yıl sonu itibarıyla yüzde 50'ye yakın bir zam öngörülmektedir. Halihazırda en düşük emekli maaşı 9 bin 876 lira. Sadece yüzde 50 oranında zam yapılsa bile en düşük emekli memur aylığı 14 bin 815 liraya varacaktır."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.