İSTANBUL, () - 2015 FIBA Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan Türkiye A Milli Basketbol Takımı, İstanbul’da düzenlenen özel turnuvada Tunus’u 76-50'lik skorla mağlup etti.

Türkiye A Milli Basketbol Takımı, mücadeleye Ali Muhammed, Sinan Güler, Cedi Osman, Ersan İlyasova ve Semih Erden beşiyle başladı. Oyunun başında Ersan İlyasova ve Ali Muhammed ile sayılar bulan milliler, 3.dakikada skoru 8-5’e getirdi. Mola sonrasında alan savunmasına dönen Ay-Yıldızlı takım, rakibini dengesiz atışlara zorlanmasına karşın hücumda üretken olamadı. İlk periyodu Türkiye A Milli Basketbol Takımı 14-13 önde tamamladı.

İkinci periyodun başında Moubarad El Mabrouk ile ilk sayılarını bulan Tunus'a Türkiye, Ersan İlyasova ve Melih Mahmutoğlu ile üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetlerle karşılık verdi. Rakibini top kayıplarına zorlayan ve hücumda da topu iyi paylaşan Ay-Yıldızlılar, 17. dakikada 13 sayılık farkı yakaladı (28-15). A Milli Takım, devre sonunda soyunma odasına 34-26 üstün girdi.

Üçüncü periyodun başında Semih Erden ve Ersan İlyasova ikilisiyle skor üreten milliler, 25. dakikada 15 sayılık farkı yakaladı (49-34). Hücumda çok fazla top kaybeden Tunus’un boş hücumlarını Oğuz Savaş ve Cedi Osman ile değerlendiren Ay-Yıldızlı takım, durumu da 53-34’e getirdi. A Milli Takım, son 10 dakikalık bölüme 53-35 üstün girdi. Mücadelenin final periyotunda yakaladığı skor avantajını elinde tutan Türkiye, maçtan da 76-50 galibiyetle ayrıldı.

Türkiye A Milli Basketbol Takımı, özel turnuvada yarın Yunanistan ile karşılaşacak. Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki mücadele saat 19:00’da başlayacak.