Aziz ÖNAL/BİNGÖL () - BİNGÖL'ün Ormanardı ve Ardıçtepe köylüleri özel bir şirketin kuracağı tavuk çiftliğine, köylerine zarar vereceği ve kokusundan rahatsız olunacağı gerekçesiyle karşı çıktı.
Ardıçtepe köyü muhtarı Abdurrahman Koçakelçi, tavuk çiftliğinin sağlığa zararlı olan amonyak gazı yayacağını ve maskeyle dolaşmak zorunda kalacaklarını belirterek şunları söyledi:
"Köyümüzde bir çiftlik kurulmaya çalışılıyor. Çiftlik yapılması planlanan arsanın yanında Ardıçtepe, aşağı tarafında Çayağzı, arkamızda Ormanardı köyü, kuzeydoğusunda İçmeler TOKİ konutları yer alıyor. Bunun bize sağlık açısından çok büyük zararları olacağını ve geçmişte örneklerinin yaşandığını Konya ve Afyonkarahisar'da aynı işletmenin kurulduğunu ve büyük bir ilçenin rahatsız olduğunu medya üzerinden takip ettik. Devlet büyüklerimizden talebimiz bu çiftliğin kurulmasının önlenmesidir. Amonyak gazı salınımı var. Burada vatandaşlar maske ile dolaşmak istemiyor."
Devlet yatırımlarının karşısında olmadıklarını ancak sağlıklarının her şeyden önemli olduğunu vurgulayan muhtar Abdurrahman Koçakelçi, "Ardıçtepe ve Ormanardı köyü halkı olarak her zaman devletin yanında yanında olduk. 1250 dönümlük Organize Sanayi Bölgesi arazisi köyümüz tarafından devlete hibe edilmiştir. 860 dönümlük bir araziyi de köylülerimiz Bingöl Üniversitesi'ne hibe etmiştir. Bu çiftliğin bize zarar vereceğine inandığımız için yapımına karşıyız" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI