Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), () – ANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93’üncü yıldönümü kutlamalarında 600 metre uzunluğunda Türk Bayrağı taşındı. Yürüyüş sonrası nikaha gidecek bir çift de gelinlik ve damatlıkla katıldığı etkinlikte ilgi odağı oldu.
30 Ağustos Zafer Bayramı için Kemer’de haftalar öncesinde Kemer Belediyesi tarafından düzenlenmesi planlanan bayrak yürüyüşü, Başbakanlık genelgesinin ardından ilçedeki sivil toplum örgütleri tarafından organize edildi. Organizasyon öncesi Kemer Belediyesi tarafından yürüyüşe katılanlara kamuflaj şeklinde ve arkasında ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ yazılı tişörtler dağıtıldı.
600 METRELİK BAYRAK AÇILDI
Sanat Parkı’nda saat 20.00’de toplanan yaklaşık bin 500 kişi Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarıyla terör saldırılarında şehit düşenler anısına saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılan 600 metrelik Türk Bayrağı eşliğinde Liman Caddesi’nden Çınarlı Kavşağı’na kadar yürüyüş devam etti. Burada grup 10’uncu Yıl Marşı’nın okunması ve havai fişek gösterilerinin ardından yürüyüşlerini Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdürdü.
Yürüyüşe, MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya, MHP milletvekilleri Ahmet Selim Yurdakul ve Tarkan Akıllı, Kemer Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Gül ve eşi Neşe Gül ile sivil toplum örgütleri temsilcileri de katıldı.
BAYRAK YÜRÜYÜŞÜNE GELİN VE DAMATTA KATILDI
Yürüyüşe gelinlik ve damatlıkla katılan Tolga Mert Yüksel ile Hürü Obut çifti ilgi odağı oldu. Kemer'de yaşadıklarını, bayrağa ve vatana sahip çıkmak amacıyla yürüyüşe katıldıklarını belirten Yüksel, yürüyüşün ardından nikaha gideceklerini anlattı.
YÜRÜYÜŞ SLOGANLAR EŞLİĞİNDE YAPILDI
Yerli ve yabancı tatilcilerin de bol bol fotoğraf ve görüntü çektiği yürüyüşte polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Yürüyüşte, ‘Bayrak inmez, ezan dinmez’, ‘Ne mutlu Türk'üm diyene’, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Atatürk'ün askerleriyiz’ sloganları atıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda tamamlanan yürüyüşün ardından tekrar saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından çalan 10’uncu Yıl Marşı’na meydanda bulunanlar da eşlik etti.
Yürüyüş sonrası eşi Neşe Gül ile konuşma yapan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, cumhuriyetten ve Türk bayrağından başka bir şeylerinin olmadığını belirterek, bayrağa sahip çıkmak gerektiğini söyledi. Grup daha sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI