İlker KILIÇASLAN/ MANİSA, () - MANİSA Ak Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuşan Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, paralel yapının PKK ile kol kola gezdiğini belirterek, "Okullarıyla, yurtlarıyla televizyonlarımızda övdüğümüz bir paralel yapı var. Ama bu paralel yapı gerçek yüzünü 17-15 Aralık operasyonlarında gösterdi. Bu paralel yapı çok kötü savruldu. Bu yapı PKK'yla kol kola geziyor. Cemaatin yayın organları, ölen PKK'lıları şehit olarak gösterdi" dedi. 
Ak Parti Şehzadeler İlçe Teşkilatı, tarihi Bedesten Çok Amaçlı Nikah Salonu'nda İlçe Danışma Kurulu toplantısı düzenledi. Toplantıya Ak Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Ak Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Uğur Aydemir, Selçuk Özdağ ve Murat Baybatur, Ak Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Ak Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve partililer katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, olası bir erken seçime hazır olduklarını ifade ederek, "Durmak yok, yola devam sloganına 'yılmak yok?' cümlesini de eklememiz gerekiyor. Ak Parti hiçbir zaman yılmadı. Üzerimize oynanan tüm oyunlara karşı geldik, bu oyunu da bozacağız. Erken seçimde beklediğimiz sonucu alacağımıza inanıyorum. Yorulmadan, yılmadan çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 
ALLAH ONLARI ISLAH ETSİN
Ak Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur konuşmasında koalisyon sürecinden ve yaşanan terör eylemlerinden bahsetti. Baybatur, "Kendilerini cumhuriyetçi ya da milliyetçi olarak tanımlayan ve nara atanlar, HDP'ye bir fiske dahi atmamışlardır, seçim döneminde CHP'si, MHP'si birleşip topyekün bize saldırmışlardı. Diğer partili bir arkadaş, kendi partilerine oy verin diye bizim arkadaşımızı uyarıyor. Bizim arkadaşımız da akıllı, ben zaten kendi partime oy veriyorum diyor. Yok yok, HDP'ye oy verin diye söylüyorlar. Genel Başkanımız Davutoğlu, hükümetin kurulması için CHP için birçok görüşme yapmıştır. MHP'nin zaten ne yaptığını anlamak mümkün değil. Bahçeli, değişik tavır içinde ne yaptığı belli olmayan tavırlar. CHP'nin sözcüsü bir açıklama yaptı. Seçim hükümeti olursa CHP vekil vermeyeceğini söyledi. Kanunen seçim için hükümet kurulması gerekiyor. HDP ben veririm diyor. Akıllarınca Ak Partiyi ve HDP'yi birlikte hareket ediyorlar gibi göstermeye çalışıyorlar. Bugün bu ülkede kan dökülüyorsa, çok milliyetçi diye geçinen sözüm ona bu siyasi parti 'Gel kardeşim seninle 6 aylık bir hükümet kuralım, bu PKK'nın kökünü birlikte kazıyalım' demesi lazım. Ama buna yanaşmıyorlar. Allah onları ıslah etsin. Ama ben inanıyorum ki, vatandaşlarımız gerekeni yapacaktır" dedi. 
CEMAATİN YAYIN ORGANLARI, ÖLEN PKK'LILARI ŞEHİT OLARAK GÖSTERDİ
Toplantıda söz alan Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, paralel yapıya daha önceden her yönden destek verdiklerini söyleyerek, 17-25 Aralık operasyonlarından sonra her şeyin değiştiğini dile getirdi. Özdağ, "Ak Parti'nin başına gelenlerin hepsi, büyümemizle alakalıdır. Çünkü bizim büyümemiz Özbekistan'ın büyümesine benzemez. Bizim büyümemiz domino tesiri yapar. Batı bunu biliyor. Bu yüzden paralel yapıyı ortaya çıkardılar. Geçmişte birlikte destek verdiğimiz, buz dağının görünen kısmına övgüler yağdırdığımız, alkışladığımız; okullarıyla, yurtlarıyla televizyonlarımızda övdüğümüz bir paralel yapı var. Ama bu paralel yapı gerçek yüzünü 17-25 Aralık operasyonlarında gösterdi. Amerika'ya gittiğimizde Fethullah Gülen, Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bize övgüler yağdırdı. Ak Parti 3 dönem daha iktidarda olmalı dedi. 3 dönem kuralını kaldırın, Bülent Arınç yoluna devam etsin, Abdullah Gül yoluna devam etsin dedi. 1,5 yıl sonra dershanelerin kapatılmasını bahane ederek dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan için Boşbakan demeye başladılar. Bu paralel yapı çok kötü savruldu. Bu yapı PKK'yla kol kola geziyor. Cemaatin yayın organları, ölen PKK'lıları şehit olarak gösterdi. Hani düne kadar PKK, hainlerin örgütüydü" ifadelerini kullandı.
Son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Özdağ, çözüm süreci boyunca PKK'nın barışçıl bir ortam hazırlamadığını ifade etti. PKK'nın silah bırakması gerektiğini ifade eden Özdağ, "Biz 3 yıl boyunca sabrettik. Benim Kürtleri sevmediğimi söylüyorlar. Benim Kürtlerle hiçbir sorunum yok. Benim danışmanım, hatta eşim Kürt. Bunlar, Kürtleri savunmuyorlar. Bundan sonra kim polisimize, askerimize silah sıkıyorsa; sıktığı silahla toprağa gömülecek" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI