KOCAELİ'nin Dilovası İlçesi'nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kuruluşu atık bertaraf tesisi İzaydaş'ın kurduğu çöp depolama tesisinin kaldırılması için 3 gün önce başlatılan ve gece de devam edilen eylem, Kaymakam Hulusi Şahin'in semt sakinleriyle konuşmasının ardından gece yarısı sona erdi.
İzaydaş'ın bu bölgedeki sanayi ve evsel atıkları 2006 yılında depolamaya başladığı ve her yıl biraz daha büyütülen Dilovası'ndaki depalama alanı, yazla birlikte ilçeye kötü koku yaymaya başladı. Sıcakların bastırmasıyla artan kötü koku yüzünden evlerinin pencelerini açamaz hale gelen Dilovası sakinleri, 3 gün önce ilçede protesto yürüyüşü yaptı. Daha sonra da buraya atık getiren çöp kamyonlarını depolama alanına sokmadı. Geceleri de burada nöbet tuttu. 
İki gün önce Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Bakan Işık'ın, Dilovası’nda katıldığı iftarda bundan bundan sonra çöp konusu ile ilgili her türlü önlemin alınacağını, 2016 yılında çöp deponi alanının tamamen kapatılacağını ve genişletilme çalışmalarının da iptal edildiğini duyurmasına rağmen eylem dün gece de devam etti.  
KAYMAKAM EYLEMCİLERE AÇIKLAMA YAPTI 
Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, dün gece İstiklal Mahallesi Çerkeşli yolu üzerinde yer alan çöp depolama tesisi çevresinde nöbet tutan protestosu yapanları ziyaret etti. Kaymakam Şahin, Bakan Işık'ın da söz verdiğini, bu depolama alanının genişletilmeyeceği gibi üzerinin kapatılacağını, kötü koku yayılmayacağını söyledi.  Bu alanın ayrıca  İzaydaş tarafından yeşillendirilerek rekreasyon alanı olarak vatandaşların hizmetine sunulacağını bildirdi. 
Dilovası Kaymakamı Hulisi Şahin’in basın açıklamasının ardından, eyleme katılanlar gece yarısı halaç çektikten sonra 3 gün devam eden eylemlerini sona erdirdi.