Aydın Hale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri destek Programı’nın ‘Biz de Varız’ projesi kapsamında öğrenciler için Çanakkale gezisi düzenledi. Çanakkale Destanı’nın 100. Yılında savaşın yaşandığı alanları gezen gençlere Çanakkale ruhu yerinde anlatıldı.
Çanakkale Destanı’nın 100. yıldönümü nedeniyle organize ettiği yarışma ve faaliyetlerde dereceye giren öğrencileri ödüllendirmek amacıyla düzenlenen gezide Ülkenin adeta kaderinin belirlendiği cepheleri gezen öğrenciler duygusal anlar yaşadılar. İlk kez Çanakkale’yi görme imkanı bulan 40 öğrenci sabahın ilk ışıkları ile birlikte başladıkları ziyaretlerine akşama kadar sürdürdüler. Gün boyunca Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Rumeli Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Tabyası, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Seddülbahir, Yahya Çavuş Mıntıkası, Kanlısırt, Kırmızısırt, 57. Piyade Alayı Şehitliği gibi tarihi yerlere ziyaret eden öğrenciler adeta 100 yıl öncesine yaptıkları yolculukta Çanakkale ruhunu yaşadılar.
Çanakkale gezisiyle ilgili açıklama yapan Aydın Hale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Halil Durak, “Çanakkale’nin 100. yılı nedeniyle düzenlemiş olduğumuz yarışma ve faaliyetlerde başarılı olan öğrencilerimizi ve öğretmenlerini Çanakkale’ye götürerek tarih şuurlarının oluşmalarında katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Çocuklarımızın bu vatanın nasıl ve ne şartlarda kazanıldığını yerinde görme imkanı oldu. Çocuklarımız çok etkilendiler” diye konuştu.
Sadece mekan ziyareti değil aynı zamanda tarihsel bir süreci de adata yaşarcasına bir gezi yaptıklarını belirten öğrenciler, kendilerini bu imkanı sağlayanlara teşekkür ettiler.