KARABÜK (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Karabük Şubesi üyeleri, Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti.

Karabük Belediyesi önünde toplanan grup üyeleri, "Zalimler için yaşasın cehennem", "Müslüman uyuma, Doğu Türkistanlı kardeşlerini duanda unutma" ve "Güneşin doğduğu yerde kardeşin kan ağlıyor, görmüyor musun Müslüman" yazılı dövizler taşıyarak, Çin aleyhine slogan attı.

Emre Burak Kabaran, grup adına yaptığı açıklamada, Doğu Türkistan'daki Müslümanların, 66 yıldır Çin yönetimin işgali altında baskı ve zulüm gördüğünü söyledi.

İşgalci Çin yönetiminin, Müslümanlara yönelik baskıların artırmasında özellikle ramazan ayının seçmesinin, Müslüman halkı provoke etmeye yönelik olduğunu belirten Kabaran, şöyle konuştu:

"Çin'de Müslüman kardeşlerimize yapılan uygulamalar işkence ve öldürmeye kadar varabilmektedir. Provokasyonların amacı Müslüman halkını kışkırtıp, uluslararası kamuoyuna haksız gösterme çabasıdır. Çin polisi, Müslümanları 'dur' ihtarı bile vermeden öldürmektedir. Müslüman devlet memurlarının, öğretmenlerin, öğrencilerin ve işçilerin oruç tutmasına izin verilmemektedir. Kişilerin evlerinde bulunduracağı Kuran ve seccade sayısına kadar müdahale edebilme hakkını kendinde gören bir yönetimin insan ve hak özgürlüklerinin ne kadar uzağında olduğu aşikardır. Orada olan olayları dünya kamuoyuna aktaracak tarafsız basın ve gazetecilere ihtiyaç vardır."

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.