Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Polisimizle işbirliği yapacağız ve araçlarımız polis tarafından da takip edilebilecek. Ayrıca bu kameraların ses alabilecek hale getirilmesini de sağlıyoruz” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında görüşülen “Büyükşehir, EGO ve ASKİ’nin 2015 yılı Faaliyet Raporları” öncesi, yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili sinevizyon görüntüleri eşliğinde meclis üyelerine sunum yaptı.
Sunumda, EGO otobüslerinde bulunan kameraların, güvenlik nedeniyle polis tarafından izleneceğini belirten Gökçek, “Polisimizle işbirliği yapacağız ve araçlarımız polis tarafından da takip edilebilecek. Ayrıca bu kameraların ses alabilecek hale getirilmesini de sağlıyoruz” diye konuştu.
ANKAPARK 2017 NİSAN’DA AÇILIYOR
Dünyanın en büyük temaparkı ANKAPARK’ın bu yıl Kasım ayında bitirilmesinin planlandığını bildiren Gökçek, “ANKAPARK şuanda yüzde 75’lerde bitirilme oranına sahip. Muhtemelen kasım ayında açılabilir. Ancak yurtdışından gelen uzmanlar, o ayda açılmasının ANKAPARK’ın ölü doğacağı anlamına geldiğini söylüyor. Görkemli bir açılış olabilmesi için gelecek sene Nisan ayında açacağız” şeklinde konuştu.
TELEFERİK HATTI UZUYOR
Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının uzatılmasının da gündemlerinde olduğunu anlatan Gökçek, “Bu hafta arkadaşlarla görüştük. Yaklaşık 1 buçuk - 2 kilometre daha uzatarak, bir etap daha yapıp Keçiören Yükseltepe’yi de bağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Gökçek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı hızla devam eden Osmanlı Halk Pazarı’nın 15 gün içinde, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki Mobilya Sarayı’nın mayıs ayı itibariyle açılacağını belirtti.