Dünyanın en çok ilgi çeken 10 destinasyonundan birisi olarak gösterilen İran, otel dekorasyonu ve ekipmanları konusunda Türkiye’deki otelleri örnek alıyor.
2020 yılına kadar 20 milyon turist hedefiyle yol alan İran’da 30 yeni otel yatırımının gerçekleştirileceği, zincir otellerin İran’da yeni otel yatırımları yapmak için çalışmalar yaptıklarını bildirildi. Antalya’da düzenlenen Anfaş Hotel Equipment Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları Fuarı’nı ziyaret eden 50 kişilik İranlı otelci grubundan Pars Hotel Grubu’nun CEO’su Amir Aslanzadeh, “İran’da binin üzerinde 5 yıldızlı otel var. Bu fuar sayesinde Türkiye deki otel ekipmanları firmalarıyla tanışma fırsatı bulduk, Türk ekipman ve donanımları hem kaliteli hem de ucuz” dedi.
İran’da bulunmayan ürün çeşitliliğinin Anfaş Hotel Equipment Fuarı’nda yer aldığını vurgulayan Aslanzadeh, fuarda düzenlenen ve katılımcı firmalarla randevulu olarak görüşme imkanı sunan VIP Görüşme Programı’na dahil olarak tekstil, mobilya, mutfak malzemeleri, pergola sistemleri, temizlik makineleri ve dekorasyon ile ilgili 64 firmayla görüştüklerini açıkladı. Aslanzadeh bu görüşmelerden DK Tekstil, Rıdvan Tekstil, Stark Menü, Güren Metal, Loca, Mondo Group, Erenil, Evinoks ve Samur ile kurulan bağlantının İran’da da devam ettiğini ve başlangıç olarak 4 otelin toplam 8 projenin rölövesinin yapıldığını ve farklı kalemlerde satın almaların başladığını bildirdi.
Anfaş Hotel Equipment Fuar Direktörü Arzu Yüngül ise son yıllarda katılımcı firmaların Orta Doğu ve Avrasya bağlantılı pek çok satışa Anfaş Hotel Equipment Fuarı’ndan yelken açtıklarını belirterek, “Bu nedenle 13-16 Ocak 2016 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da düzenleyecek olduğumuz ‘27. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları Fuarı’nın ziyaretçi rezervasyonları şimdiden yoğun bir şekilde başladı” dedi.