AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Dr. Hasan Özgür Özen, aday adaylığı ile ilgili deklarasyon yayınladı.
Zonguldaklıların birlikteliğini sağlayarak şehrin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan AK Parti Milletvekili Aday Adayı Özgür Özen, “Zonguldaklıların birlikteliğini sağlayarak şehrimizi güçlendirmeliyiz. Zonguldak’ın problemlerine çözüm olabilecek projeleri hayata geçirebilmeliyiz. Zonguldak’ın güzelliklerini, artılarını fırsata çevirebilmeli ve şehrimize katma değer sağlayacak projeleri hayata geçirebilmeliyiz. Tüm Zonguldaklıların elini taşın altına koyarak oluşturacağı güçlü bir Zonguldak lobisini güçlü bir siyasi irade ile desteklemeliyiz. Oluşturulacak güçlü bir siyasi iradenin içinde üzerime düşen görevleri yapmak ve katkı sağlamak adına aday olmak istiyorum” dedi.
“AK PARTİ TÜRKİYE’NİN EN DİNAMİK VE YENİLİKÇİ PARTİSİ”
AK Parti’nin Yeni Türkiye Vizyonunu benimsediğini ifade eden Özgür Özen, şöyle devam etti:
“AK Partiyi kendime çok yakın buluyorum. Çünkü, AK Parti sosyokültürel değerlerimiz, inanç ve ailevi, değerlerimiz konusunda olması gerektiği gibi muhafazakar bir parti olmasına rağmen Yeni Türkiye Vizyonunu benimsemiş, sürekli kendini geliştiren dinamik yapısı ile Türkiye’nin en yenilikçi partisi olduğunu 12 yılık süreçte gerçekleştirdiği çalışmalarla kanıtladı. Ak Parti’nin 2023 Yeni Türkiye Vizyonuna katkı sağlayacağıma inandığım ve Zonguldak’ın yeni Türkiye Vizyonunda üzerine düşen payı alması adına projeler üretebileceğim inancıyla Ak Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı olarak sizlerin karşısına çıktım. Eğer Zonguldak Milletvekili olmayı Allahım bana nasip eder, partim teveccüh ederek beni aday gösterir ve Zonguldak halkı bana bu görevi layık görürse bu uğurda 24 saat çalışmayı göze alıyorum. Seçildiğim takdirde ise en şanslı milletvekillerinden biri olarak görev yapma fırsatım olacak. Çünkü AK Parti demokrasi üzerindeki tüm vesayetleri kaldırdığı bir dönemde çalışma fırsatı bulacağım. AK Parti 12 yıllık iktidarı boyunca halkın iradesi üzerindeki tüm vesayetleri kaldırdı. Uzun yıllar sonra Türkiye, Cumhuriyet rejimini olması gerektiği gibi yani iktidarların bağımsız bir şekilde ülkeyi halkın iradesi doğrultusunda hiçbir vesayet altında kalmadan yönetebilmesinin önünü açtı. İlk olarak askeri vesayeti, ardından paralel odakların iktidarlar üzerinde kurduğu vesayeti ortadan kaldıran AK Parti, ülkemiz demokrasisinin önündeki tüm engelleri kaldırmış oldu. Ak Parti saflarında siyaset yaparak Yeni Türkiye Vizyonunda Türkiye’mize yakışan yeni Anayasa çalışmalarına katkı sağlamak ve kanun yapım sürecindeki hantal yapının ortadan kaldırılmasına vesile olabileceğine inandığım Başkanlık sisteminin ülkemize kazandırılması noktasında çalışmalara katkı sağlamak için AK Parti saflarında siyaset idealimi hayata geçirmek istiyorum.”
“ZONGULDAK’IN KARANLIK İMAJI AK’A ÇEVİRMEK İÇİN ADAY OLDUM”
Zonguldak’ın güzelliklerinin ön plana çıkartılması gerektiğinin altını çizen Özen, “Zonguldak’ın karanlık tarafları yerine güzelliklerini ön plana çıkarmalıyız. Başarılı bir algı yönetimi ile Zonguldak’ın fırsatlarını ve güzelliklerini ön plana çıkarabilecek projeler üretmeli, projelere güçlü bir siyasi irade desteği ve sivil toplum katkısı sağlayarak şehrimize katma değer yaratmalıyız. Gerçekleştirilecek projelerin katma değeri ile de şehrimizin tüm sorunlarının çözülebileceği inancındayım. Zonguldak adına oluşturulacak güçlü bir siyasi iradeye katkı sağlayabileceğime inandığım için Ak Parti’den aday olmak istiyorum” diye konuştu.
“ZONGULDAK’IN SIKINTILARI DA ÇÖZÜLÜR, ARTILARI DA FIRSATA DÖNÜŞTÜRÜLÜR”
Özen, “Gerçekleştirilecek projeler ve bu projelerin arkasında durabilecek güçlü bir siyasi irade ve sivil toplum desteği ile bu şehrin tüm problemleri de çözülür, artıları da fırsata dönüştürülür. Çünkü, Zonguldak’ta insanı içine çeken çok güzel bir enerji var. Sıkıntıları ne kadar çok olursa olsun, ne kadar şikayet edilirse edilsin Zonguldak’ı seviyoruz ve bu şehrin suyunu içen havasını soluyan hiç kimse bu şehirden kopmak istemiyor. Artık ağlamayacağız, şikayet etmeyeceğiz sadece daha çok çalışarak katkı sağlayarak Zonguldak’ımızı imrenilecek bir şehir haline getireceğiz. Tüm Zonguldaklıların Zonguldaklı olmaktan gurur duyabileceği bir şehir için sadece inancımızı kaybetmeden elimizden geleni yapmamız gerekiyor” dedi.
“ZONGULDAK’I BÜROKRASİDE GÜÇLENDİRMELİYİZ”
Zonguldak ile ilgili bütün yükün milletvekillerinin omzunda olduğunu belirten Özgür Özen, “Şu an itibari ile Zonguldaklı bürokratımız yok gibi. Bütün yük milletvekillerimizin omuzunda. Bu yüzden Zonguldaklı hemşerilerimiz Ankara’da sorunlarına çare olarak sadece Milletvekillerimizi görmek zorunda kalıyorlar. Ankara’da Zonguldaklı Bürokratların olması Milletvekillerimizin üzerindeki yükü de hafifletecektir. Zonguldak’ın yetiştirdiği beyinlerimizi, siyasi ve sivil toplum olarak destekleyerek bürokraside güçlendirmeliyiz. Milletvekili olmayı Allahım nasip ederse ilk işim, Zonguldak lobisinin güçlenmesi adına, Zonguldak’ın yetiştirdiği beyinleri bürokraside desteklemek olacaktır. Zonguldak’ın sorunlarına hakim Zonguldaklı bürokratların ulaştırmada, tarımda, enerjide ve eğitimde vb. icracı pozisyonda görev yapmaları, Zonguldak’ın problemlerinin çözüm sürecini hızlandıracaktır. O zaman Ankara’da görev yapan Zonguldak sivil toplum kuruluşları da esas fonksiyonunu yerine getirebilecek ve Zonguldaklı bürokratlar arasında koordinasyon sağlama görevlerini yerine getirebileceklerdir” diye konuştu.
“ZONGULDAK ANKARA’NIN DENİZE AÇILAN KAPISI”
Özen, açıklamalarını şöyle tamamladı:
“Bu kapının sonuna kadar açılması için yıllardır süren ulaşım ve yol sorunu biran önce çözülmeli. Güçlü bir siyasi irade bunu çok hızlı çözebilir. Olmayan bir ODTÜ yolunu 5,6 ayda tamamlayan bir Ak Parti belediyesi varken bir Ereğli Zonguldak Ankara yolunu 20 yıldır tamir edemeyen bir iradeye bahane bulamayız. Ankara’yı Amasra’da değil Zonguldak’ta balık yemeye davet edeceğiz. 2.5 saatte deniz havasını solumaya, balığını yemeye ve doğal güzelliklerini görmeye davet edeceğiz.”