Mesut IŞIK- Büşra KAYA/GEBZE (Kocaeli), ()- BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ,Türkiye'nin önünün açık olduğunu ve 2016 yılının Türkiye'nin büyümesi açısından son derece önemli bir yıl olacağını söyledi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde, Fatih Devlet Hastanesi'ne yapılan ve 2016 Haziran'da hizmete girmesi planlanan 400 yataklı ek hastane binasında incelemelerde bulundu. Bakan Işık'a Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman,Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan eşlik etti.
Türkiye'nin büyümesi açısından 2016 yılının önemli bir yıl olacağını söyleyen Bakan Işık, "Benim beklentim 2016 yılı büyüme rakamlarının bugün öngörülenin daha da üzerinde olacağıdır. Hatta yakın zamanda 2016'ya yönelik büyüme beklentilerinin yukarı yönde revize edileceği yönünde. Allah'a şükürler olsun şu anda Türkiye'de olumlu bir hava var. Artık Fed'in faiz artırımıyla ilgili bir anda faiz artırımı yapmayacağı da, bunu zamana yayacağı ortaya çıktıktan sonra gelişmekte olan ülkeler üzerindeki baskı da artık hafiflemeye başladı. Eğer Türkiye'nin dışından kaynaklanan bir takım riskler olmazsa 2016 yılı Türkiye'nin büyümesi açısından son derece önemli bir yıl olacak" dedi.
Fatih Devlet Hastanesi'nin kurulduğu günlerde güzel bir hastane olduğunu fakat artık Gebze'nin ihtiyaçlarına cevap vermediğini söyleyen Bakan Işık konuşmasını söyle sürdürdü:
"Fatih Devlet Hastanesi kurulduğu yıllarda güzel bir hastaneydi ama bugünkü Gebze’nin ihtiyaçlarına cevap vermesi mümkün değil. Onun için yaklaşık 70 bin metrekarelik bir alana yeni bir 400 yataklı bir hastane kuruyoruz. Ve burada da hedefimiz önümüzdeki yıl Haziran ayında Fatih Devlet Hastanesi’nin yeni binasını hizmete açmak olacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI