Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelaşvili, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yabancı basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Margvelaşvili, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Gürcistan’a gerçekleştireceği ziyaret ve dış politika hakkında değerlendirmelerde bulundu. Margvelaşvili, “ABD’nin bu ziyareti, Gürcü ulusuna desteğini açıkça gösteriyor” dedi.

Toplantıda ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in ziyareti hakkında konuşan Margvelaşvili, “Başkan yardımcısının Gürcistan ziyareti çok önemli bir kilometre taşıdır, işbirliğimizi ve birbirimize desteğimizi göstermektedir. Gürcistan ve ABD arasındaki desteğin göstergesidir. Bu yüzden bir kez daha Gürcistan-ABD işbirliğini pekiştirmeye fırsat bulacağız” diye konuştu.

Margvelaşvili, 30 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan ve Türkiye’nin de katılacağı Noble Partner 2017 Çok Uluslu Tatbikatına değinerek, Gürcistan Silahlı Kuvvetleri, NATO ve ortaklarıyla uyum içinde gerçekleştirileceğini ifade etti. Margvelaşvili, Gürcistan’ın yakın gelecekte ilan edeceği daha iddialı planlarla daha da destekleneceğini belirtti.