Yaşar KAÇMAZ / İstanbul, () - BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın liderliğinde, modelini Rolls-Royce'un oluşturduğu ve Türkiye'nin milli projelerinin temelini

oluşturacak endüstriyel beceri ve yeteneklerin geliştirilmesi amacıyla tasarlanan "Gelişmiş Üretim ve Teknoloji Merkezi" (Mükemmeliyet Merkezi) için imza töreni düzenlendi.

Törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Rolls-Royce'un dünyanın önemli merkezlerinde, ülkelerinde 'Mükemmeliyet Merkezleri' kurma projesinde Türkiye'yi de belirlemiş olması, hem Rolls-Royce hem de Türkiye açısından önemli gelişme" dedi.

Bakan Işık, Rolls-Royce, TÜBİTAK ve Türkiye'nin diğer araştırma kurumlarının, birlikte bu merkezde AR-GE ve prototip üretme konusunda önemli çalışmalar yapacağını vurgulayarak, bu işbirliğinin hem Rolls-Royce açısından hem de Türkiye'nin AR-GE ve inovasyon sistemi açısından çok önemli kazançlar sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Bu merkezde "kazan-kazan" felsefesinin hayata geçeceğine işaret eden Fikri Işık, Rolls-Royce'un hem Türkiye'nin jeo-stratejik konumundan, yaratıcı insan gücünden, hem de Türkiye'nin bu noktadaki imkan ve kabiliyetlerinden yararlanacağını söyledi.

İngiltere'nin Ticaret ve Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Lord Maude of Horsham da, ticaret ve yatırımın bir zamanlar kimsenin kazanmadığı bir oyun gibi gözüktüğünü kaydederek, artık hiçkimsenin böyle düşünmediğini, küresel şirketlerin tüm dünyada yatırım operasyonlarını sürdürdüğünü belirtti.

Konuşmaların ardından, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın liderliğinde, Milli Savunma, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın desteğiyle ilerleyen "Gelişmiş Üretim ve Teknoloji Merkezi" (Mükemmeliyet Merkezi) için imzalar atıldı.

Modelini Rolls-Royce'un oluşturduğu merkez, ilerleyen zamanda, sivil-nükleer, denizcilik ve diğer sektörleri de kapsayacak.