İspanya La Liga’da Barcelona, 36. hafta mücadelesinde sahasında karşılaştığı Real Sociedad’i 2-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.
İspanya Birinci Futbol Ligi’nde (La Liga) lider konumda yer alan Barcelona, 36. hafta mücadelesinde Camp Nou’da Real Sociedad’ı ağırladı. Mücadelenin 51. dakikasında Neymar’ın bulduğu golle 1-0 öne geçen Katalan ekibi, devreyi de bu sonuçla tamamladı. Mücadelenin 82. dakikasında Rafinha’nın yerine oyuna dahil olan Pedro, oyuna girdikten 3 dakika sonra skoru belirleyen golü kaydetti. Messi’nin yerden pasında defansın uzaklaştırmaya çalıştığı top Pedro’ya yöneldi. İspanyol oyuncunun penaltı noktası üzerinde rövaşata vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu.
Barcelona bu sonuçla puanını 90’a yükselterek liderliğini sürdürdü. Katalan ekibinin zirve yarışındaki en yakın takipçisi 85 puanlı Real Madrid Valencia ile karşılaşıyor.
KALESİNİ GOLE KAPATTI
Katalan ekibi, ligde son 5 maçta rakiplerine gol izni vermedi. En son ligin 31. haftasında deplasmanda karşılaştığı Sevilla mücadelesinde kalesinde gol gören Barcelona, bu karşılaşmanın ardından ligde 25 gün içinde çıktığı 5 mücadele rakip fileleri 20 kez havalandırırken, kalesinde ise gole geçit vermedi.