ANKARA, () - SAĞLIK Bakanlığı, Evde Sağlık Hizmetleri Derneği 3'üncü Geleneksel İftar Yemeği'nde evde sağlık hizmeti almış hasta, hasta yakınlarını bir araya getirdi.

DOKTOR VE HASTALAR AYNI SOFRADA BULUŞTU

İhtiyaç sahibi hastaların evde sağlık hizmetlerinden faydalanmasına olanak sağlayan Evde Sağlık Hizmetleri Derneği (EVSAD) evde sağlık hizmeti almış hastalar ve hasta yakınlarıyla iftarda bir araya geldi. Ülke genelinde sağlık sistemi içerisinde talebin hızla arttığı ve uygulamada sıklıkla tercih edilen alanlardan biri olan EVSAD hasta ve hasta yakınlarıyla aynı sofrada buluştu.

HİZMETİ HASTANIN AYAĞINA GETİRDİK

Bugüne kadar binlerce hastanın teşhis ve tedavisinde büyük rol oynayan Evde Sağlık Hizmetleri Derneği tarafından, hizmet alanla vereni bir araya getirmek için düzenlediği iftar yemeğine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İmam Bey Ertem, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prf. Dr. İrfan Sencan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr Orhan Koç ve evde sağlık bakım desteği alan hasta ve hasta yakını katıldı.

Yemekte konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr Orhan Koç, “Bu iftarı düzenlememizdeki asıl amaç hizmet alanla hizmet vereni bir araya getirmek. Evde Sağlık Hizmetimiz sayesinde engelli, yatağa bağımlı ve yaşlı vatandaşlara da sağlık hizmetini sunabiliyor, hasta nakil hizmeti verebiliyoruz. Hasta nakil hizmetlerinden yararlanan hasta sayısı on binleri geçti”dedi



Sağlık hizmetine ihtiyaç duyan vatandaşların hiçbir şartta mağdur olmaması gerektiğine vurgu yapan Op. Dr. Koç, “Çeşitli nedenlerle sağlık ihtiyacını karşılayamayan vatandaşın ayağına sağlık hizmeti götürüyoruz. Ülke çapında bütün vatandaşlarımızın her türlü sağlık sorununu çözmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.