İzmir’de bulunan yabani zeytinleri aşılayacaklarını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Hayata geçirdiğimiz Yabani Zeytin (Delice) Rehabilitasyon Eylem Planı kapsamında yaklaşık 200 bin adet yabani zeytini aşılayacağız. Böylece, İzmirli vatandaşlarımıza 7 milyon 200 bin TL gelir sağlamış olacağız" dedi.
Dünya zeytin üretiminde 4., zeytinyağı üretiminde 6. sırada olan Türkiye’de, kırsal kalkınmanın artırılması için çalışmalar devam ediyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı da, mevcut zeytin üretim potansiyelini artırmak maksadıyla yabani zeytinliklerin aşılanmasına yönelik Yabani Zeytin (Delice) Rehabilitasyon Eylem Planı’nı hazırladı. Eylem planı kapsamında yapılacak aşılama çalışmalarında, İzmir’de 7 bin 500 dekar alanda takriben 200 bin adet yabani zeytin ağacı aşılanarak ekonomiye kazandırılacağı belirtildi. Plan çerçevesinde ise, bakanlık tarafından bugüne kadar İzmir’de 50 bin adet yabani zeytin aşılanarak kura usulü ile vatandaşlara dağıtıldı.
“7 MİLYON 300 BİN TL ARTIŞI HEDEFLİYORUZ"
Eylem planı ile Akdeniz ve Ege Bölgesi başta olmak üzere yabani deliceler aşılanarak ekonomiye kazandırılacağı, böylece köylülere de yeni bir gelir kapısının oluşturulacağı bildirildi.
İzmir’de uygulamaya koydukları eylem planı ile köylülere yıllık 7 milyon 200 bin TL gelir sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Yabani zeytinleri ekonomiye kazandıracağız. Böylece hem köylümüzün gelirine katkı sağlayacağız hem de orman köylümüzü kalkındıracağız” dedi.