Bartın Valiliği tarafından Orman Haftası kapsamında fidan dikimi yapıldı. Etkinlikte, gazetecilerin görüntü aldığı sırada konuşan Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, “Biz fidanı diktik, siz çektiniz. Sıra sizde, şimdi siz dikin, biz sizi çekelim” dedi. Fotoğraf makinesiyle Vali Azizoğlu, kamera ile de Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir çekim yapınca ortaya renkli görüntüler çıktı.
Bartın Valiliği tarafından Orman Haftası kapsamında Şiremirtabaklar köyünde fidan dikim etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Vali Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, protokol üyeleri, öğrenciler ve köy sakinleri katıldı.
Törenin açılışında konuşan Bartın Orman İşletme Müdürü Mahmut Şentürk, "Kurumumuz her türlü orman bakımı çalışmalarını yapmakla kalmayıp, bozuk orman alanlarını iyileştirmek ve daha verimli hale getirmek için fidan dikim işlerine önem vermekte, her yıl ağaçlandırma faaliyetlerine bir yenisini eklemektedir. 2003 yılından günümüze kadar il genelinde yaptığımız faaliyetler sonucunda 1 milyon 188 bin adet fidan dikilmiştir. Son yıllarda Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla tüm illerimizde olduğu gibi Bartın ilimizde de orman köylülerimize ek gelir sağlamak amacıyla 29 köyde 117 bin fıstık çamı, ceviz, kestane, ıhlamur ve kızılcık gibi meyve fidanları dikilmiştir. 4 köyde bal ormanı tahsis edilmiş, hayvancılık ve arıcılık için bin 223 aileye 2 milyon 210 bin TL ORKÖY kredisi verilmiştir. Yine yöredeki köylülerimizin gelecek yıllarda istifade edebilecekleri 30 dekar alana 750 adet ceviz, 100 adet ıhlamur, 100 adet kiraz ve 50 adet ibreli olmak üzere toplam bin adet dikilecektir" dedi.
Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu ise, "Ülke ortalamasının çok üzerinde orman alanına sahip olan Bartın’da ormancılık faaliyetleri bütün hızıyla devam etmekte. Ülkemizin yüzde 27’si ormanlık alan ama Bartın’ın oranı ise yüzde 57’lerde. Ormancılık alanında yapılacak olan çalışmalarda artık gelir getirici çalışmalar yapılacak. Bartın’ımızın önemli sorunlarından bir tanesi olan orman kadastrosu ve 2/B çalışmaları da geçen yıldan itibaren büyük ivme kazandı. 2017 senesi içinde bu çalışmalar tamamlanmış olacak. Böylece Bartın’ımızda kadastrosu olmayan bir karış toprağımız kalmayacak. Vatandaşlarımız da üzerlerinde bulundukları malların tapularına sahip olacaklar" diye konuştu. Protokol üyeleri daha sonra fidan dikimi yaptı.
Fidan dikimi sırasında gazetecilere seslenen Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, “Biz fidanı diktik, siz çektiniz. Sıra sizde, şimdi siz dikin, biz sizi çekelim” dedi. Fotoğraf makinesiyle Vali Azizoğlu, kamera ile de Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir çekim yapınca, ortaya renkli görüntüler çıktı.