ORDU (AA) - Ordu'da, rahatsızlığı nedeniyle cihazla yürüyebilen ilkokul 3. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Berra Gürsoy, Belçika'da ameliyat olmak istiyor. 

Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde öğretmen Emel ve Fırat Gürsoy çiftinin tek çocuğu olan Berra'ya, 8 aylıkken "spastik dipleji" tanısı kondu.

Eğitimine ailesinin yardımıyla devan eden Berra'nın babası Fırat Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının cihaz yardımcı olmadan yürüyebilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. 

Son dönemlerde ekonomik anlamda sıkıntılar yaşadıklarını anlatan baba Gürsoy, Berra'nın salığına kavuşması için Belçika da ameliyat olması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de çok sayıda hastanede çözüm bulmaya çalıştıklarını dile getiren Gürsoy, şöyle konuştu:

"Annesi ve ben, kızımız için elimizden geleni yapıyoruz. Her gün okula aracımızla götürüp getiriyoruz. Tabi bu çok zorlu bir süreç. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde belirli periyotlarla kontrole gidiyoruz ancak bize bildirilen kızımızın Belçika Leuven Katolik Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ortopedisi Kliniğinde ameliyat olması. Bunun içinde 80 bin avro gibi bir paraya ihtiyaç var. Allah'ın yardımıyla bu parayı bulup kızımızın tekrar cihazsız yürümesini sağlamak istiyoruz." 

Baba Gürsoy, Berra için valilik onayıyla yardım kampanyası başlatıldığını belirterek, "Herkesten destek bekliyoruz. Kızımız inşallah gelecek yardımlarla ameliyat olacak ve salığına kavuşacak. Biz ailesi olarak Berra adına şimdiden herkese teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.