Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde oluşturulan Beyoğlu’nda Kardeş Sesler Korosu tarafından düzenlenen gecede, Kürtçe, Lazca ve Ermenice başta olmak üzere birçok dilde şarkılar seslendirildi, farklı diller, renk ve inanışlar bir araya getirildi.
Tarih boyunca çok renkli ve çok kültürlü yapısıyla bilinen Beyoğlu’nda, Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Beyoğlu’nda Kardeş Sesler Korosu oluşturuldu. İlçede bulunan okullarda okuyan 130 öğrenciden oluşturulan koro, Haliç Kongre Merkezinde bir konser verdi. Yoğun ilgi gösterilen konsere, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ve çok sayıda öğrenci katıldı.
“KARDEŞ SES, KARDEŞ SESLER”
Gece sahneye çıkan öğrenciler 12 farklı dilde seslendirilen şarkılara eşlik etti. Ermeni sanatçı Jeri Hırimyan, Türkçe ve Ermenice kardeşlik türküleri seslendirilirken, semazen ve semah gösterileri ise izleyicilerden büyük alkış aldı.
Koro üyesi olan İrem Uzun çok uzun ve zahmetli bir süreçten geçtiklerini aktararak “Eğlendik, bazı yerlerde çok zorlandık. Genelde 12 dil şarkılar söyledik. Bu şarkılar arasında, Kürtçe, Lazca, İbranice, Yunanca, Rumca ve Gürcüce bir sürü dilde şarkılar vardı. Benim ikinci katılışım bu koroya ilkinde heyecanlandım ama bunda daha farklı daha farklı bir enerji yakalamış olduk. Ben kendi adıma çok seviniyorum böyle bir etkinliğe katıldığım içinde kendimle gurur duyuyorum” dedi.
Osman Ertürk derslerinden geri kalmış olmalarına rağmen önemli bir etkinliğe imza attıklarını dile getirerek “Ayrı ayrı dillerden kardeş şarkıları söylüyoruz. Değişik dillerde şarkılar söylüyoruz bence buna değdi. Kimi zaman eğlendik kimi zaman üzüldük. Çünkü bazı hocalarımız bize eğitim verdiklerinde kardeşliği açıklarken hüzünlendik ve eğlendik. Bence eğlenceli bir etkinlik” diye konuştu.
Şeyma Safi ise, bilmedikleri dillerde şarkılar söylediklerini belirterek, “Çalışmalarımızda çok eğlendik. İlk zamanlarda yapamadığımız ve zorlandığımız da olmuştu. Aslında diller farklı diyorlar ama hepimiz aynı dili konuşabiliriz, bunu da Kardeş Sesler diyerek anımsatıyoruz. Hepimiz için Kardeş Ses, Kardeş Sesler" şeklinde konuştu.