ZONGULDAK (AA) - Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğüne bağlı 1 Nolu Kuyu'nun ihaleyle derinleştirme işi ve tesisi yaptırılacak.

Kömür üretiminde kullanılan kuyunun eksi 420 kodundan eksi 780 koduna yapılacak derinleştirme ve bazı kodları kapsayan tesis işlerine yönelik ihaleye ilişkin teklifler, 30 Eylül Çarşamba gününe kadar kabul edilecek.

İhale şartnamesine göre, kazı işlemleri esnasında ani gaz püskürmesi, fay ve jeolojik süreksizlik, yüksek arazi basıncı gibi nedenlerle sahanın geçilemediği durumlarda, yüklenici tüm önlemleri alarak ve idare tarafından verilecek talimatlara uyarak ilerleme işlemlerini sürdürecek.

Yüklenici, aşırı dozda patlayıcı kullanımı nedeniyle istenilen kazı kesitinin üzerinde meydana gelecek açıklığın ve çatlakların oluşmasını engellemek açısından her türlü önlemi alacak.

Yeraltı ve üstünde kurulu bulunan imalat ve teçhizata her türlü dizayn, malzeme ve işçilik hatalarına karşı en az 2 yıl garanti verilecek. 

Yüklenici en az 10 yıllık yedek malzeme ve servis hizmetini karşılayacak, tesisi devreye aldıktan sonra da en az 10 yıllık bakım sözleşmesi yapmayı taahhüt edecek.